Van Mil mogelijk terug bij Minnesota Twins

De kans bestaat dat Curaçao Neptunus het seizoen af moet maken zonder Loek van Mil. De dertigjarige pitcher was al in gesprek met Minnesota Twins. Inmiddels meldt de website Baseball America dat Van Mil een contract heeft getekend met deze Amerikaanse proforganisatie.

De dertigjarige Van Mil beëindigde begin dit jaar zijn profcarrière. Dat blijkt nu mogelijk voor even te zijn geweest. Nadat de pitcher dit seizoen geen nieuw contract kon krijgen in Japan, keerde Van Mil voor landskampioen Curaçao Neptunus terug in de hoofdklasse. Voor de Rotterdamse club speelde hij de afgelopen vier maanden negentien wedstrijden.

Het ziet er nu naar uit dat Curaçao Neptunus het seizoen af zal moeten maken zonder hun lange closer. De toonaangevende website Baseball America meldt dat Van Mil een overeenkomst heeft afgesloten met Minnesota Twins. Van Mil speelde tussen 2006 en 2013 al acht seizoenen als profhonkballer in de Verenigde Staten voor Minnesota Twins, Los Angeles Angels, Cleveland Indians en Cincinnati Reds. In 2012 en 2013 speelde hij in totaal zeventien wedstrijden op Triple A-niveau.

Japanse competitie

Na afloop van het seizoen 2013 maakte Van Mil de overstap naar de Japanse competitie. Hij speelde één jaar voor Rakuten Eagles, voornamelijk in de Japanse Minor League. Hij sloot het seizoen af met zeven wedstrijden voor de hoofdmacht in de Nippon Professional Baseball. Bij deze Japanse club kreeg Van Mil, evenals de Curaçaose aangewezen slagman Andruw Jones, geen nieuw contract voor het seizoen 2015.

Pitcher Loek van Mil in actie voor Curaçao Neptunus.

Pitcher Loek van Mil in actie voor Curaçao Neptunus.
Foto: © Rob Jelsma

Van Mil is nu door Minnesota Twins benaderd om terug te keren naar de Verenigde Staten. Bij deze Amerikaanse proforganisatie, waar hij zijn eerste vijf seizoenen als profhonkballer voor speelde, gaat Van Mil zeer waarschijnlijk de bullpen versterken van het Triple A-team Rochester Red Wings.

Aderlating

Als Van Mil ook daadwerkelijk zijn rentree maakt in de Amerikaanse profcompetitie, wordt het zijn eerste wedstrijd in de Minor League sinds hij op 2 september 2013 gooide voor het Triple A-team Louisville Bats (Cincinnati Reds).

Het vertrek van Van Mil zal een flinke aderlating zijn voor het Rotterdamse Neptunus, dat deze week tegen het Italiaanse Bologna speelt om de Europese clubtitel. Van Mil speelde dit seizoen negentien wedstrijden voor de Rotterdamse kampioen. In 24 2/3 inning gooide hij 31 keer drie slag en slechts negen keer vier wijd. Hij stond zes honkslagen en maar één verdiend punt toe (0.36).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page