DSS naar zesde plaats in tweede ronde

DSS heeft vanavond met een 1-0 overwinning op HCAW de zesde plaats in de tweede competitieronde van de Bussumse ploeg overgenomen. De twee teams spelen deze week om de belangrijke zesde plaats in het totaalklassement.

Na 39 wedstrijden hadden zowel HCAW als DSS twintig punten verzameld. DSS deed dat met negen overwinningen, HCAW met negen zeges en twee keer een gelijkspel tegen Corendon Kinheim. Daarmee stonden ze in het totaalklassement op gelijke hoogte.

De twee teams maken deze week in de laatste speelronde van de reguliere competitie uit welk team achter UVV als zesde eindigt. Die plek geeft recht op vier in plaats van twee extra winstpunten in de Runner-up competitie. Promovenus DSS, dat in de eerste competitieronde voor HCAW ook al op de zesde plaats was geëindigd, deed daarin vanavond met een 1-0 winst al direct goede zaken.

DSS – HCAW

Tim Halderman (4-4-3-0) won vanavond voor DSS zijn derde wedstrijd van het seizoen. In zeven innings stond hij slechts drie honkslagen toe aan de slagploeg van HCAW. Hij hield daarmee de Bussumse bezoekers puntloos. Ook in de laatste twee innings kwam HCAW niet meer tot scoren.

DSS kwam op het pitchen van Kaj Timmermans en Steven van Groningen tot negen honkslagen, maar slaagde er ook nauwelijks in om te scoren. Pas in de vijfde inning opende Levine Gabriëls de score. Hij werd na zijn hit over de thuisplaat geslagen na een honkslag van Sven Jongejans. Het bleef uiteindelijk het enige punt van de wedstrijd.

Vaessen Pioniers – Corendon Kinheim

Zevenvoudig Homerun King Bryan Engelhardt moest deze week nog één homerun slaan om Gianison Boekhoudt van Curaçao Neptunus in het klassement in te halen. Vanavond wachtte Engelhardt niet lang. Al in de eerste inning joeg hij met nog geen enkele uit een pitch van Elton Koeiman over de omheining. Daarmee nam hij twee ploeggenoten mee over de thuisplaat en wordt hij voor het derde jaar op rij en de achtste keer in de laatste twaalf seizoenen Homerun King van de hoofdklasse.

Berend Ruben (Mampaey The Hawks) sloeg zijn eerste homerun in de hoofdklasse.

Berend Ruben (Mampaey The Hawks) sloeg zijn eerste homerun in de hoofdklasse.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Met de homerun van Engelhardt was de toon gezet. De Haarlemse aanval werd pas een halt toegeroepen in de zesde inning toen Corendon Kinheim voor het eerst een slagbeurt puntloos bleef. De voorsprong voor de bezoekers was op dat moment echter al opgelopen tot 0-15.
De Haarlemse ploeg kwam dit duel uiteindelijk tot maar liefst 22 honkslagen, waaronder drie voor Niels van Weert (3 uit 4), Bryan Engelhardt (3 uit 4) en Mervin Gario (3 uit 6). Uiteindelijk mocht bij Vaessen Pioniers in de zevende inning buitenvelder Dirk van ’t Klooster nog de heuvel beklimmen. Hij kreeg nog eens twee punten tegen, waardoor Corendon Kinheim de eindstand bepaalde op 0-17.

Mampaey The Hawks – UVV

De honkballers van UVV, al zeker van de vijfde plaats in de reguliere competitie, wonnen vanavond in Dordrecht van hekkensluiter Mampaey The Hawks. Eenvoudig ging het echter allerminst. UVV scoorde op vier hits wel direct viermaal in de eerste slagbeurt, maar moest hierna alsnog alle zeilen bijzetten om die voorsprong vast te houden. Mede door een tweepunten-homerun van Berend Ruben, zijn eerste in de hoofdklasse, scoorde Mampaey The Hawks op zijn beurt viermaal in de derde inning.

Uiteindelijk gaf Mampaey The Hawks het duel door zeven veldfouten uit handen. Mede daardoor liep de Utrechtse ploeg in de zevende inning uit naar 7-9. Bij die stand werd het duel uiteindelijk in verband met de curfew-regel na acht innings beëindigd.

Uitslagen

Vaessen Pioniers – Corendon Kinheim: 0-17 (7 innings)
DSS – HCAW: 1-0
Mampaey The Hawks – UVV: 7-9 (8 innings)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page