Onderscheidingen voor Van den Hurk en Sams

Rick van den Hurk heeft de belangrijke Nihon Seimei MVP Award gewonnen. De speler van Fukuoka Softbank Hawks werd door de Nippon Professional Baseball (NPB) uitgeroepen tot beste pitcher in de maand juli. In de Can-Am League kreeg ook Kalian Sams een onderscheiding als beste speler van de maand juli.

De dertigjarige Van den Hurk maakte zijn debuut in de Nippon Professional Baseball op 14 juni. Hij speelde twee sterke wedstrijden met twee overwinningen, voordat Fukuoka Softbank Hawks hem weer van het actieve roster haalde.

Van den Hurk keerde echter op 2 juli terug bij de hoofdmacht van Softbank Hawks, momenteel met 62 overwinningen in 94 wedstrijden de koploper in de Pacific League, en begon hierna zijn indrukwekkende serie met nog eens drie overwinningen op 9, 24 en 31 juli. Ook op 2 en 15 juli kwam Van den Hurk in actie, maar ging de winst in die wedstrijden naar zijn opvolger op de heuvel.

Clubgeschiedenis

In juli werd de Nederlandse profhonkballer in de Pacific League de enige pitcher met drie overwinningen en geen enkele nederlaag. Van den Hurk, die later vandaag zijn achtste wedstrijd gaat spelen, gooide bovendien de meeste innings (32) en strikeouts (41). Van den Hurk stond afgelopen maand slechts negen verdiende punten toe (2.53).

Vorige week vrijdag boekte Van den Hurk in de wedstrijd tegen Saitama Seibu Lions zijn vijfde overwinning voor zijn Japanse werkgever. Hij is daarmee de eerste buitenlandse pitcher in de clubgeschiedenis geworden, die zijn carrière in de NPB is begonnen met vijf opeenvolgende zeges.

Hinder

Voor Van den Hurk is het de eerste keer dat hij deze onderscheiding heeft gekregen. De Curaçaose buitenvelder Wladimir Balentien, die sinds 2011 in de sterke Japanse profcompetitie speelt voor Yakult Swallows, ontving in zijn carrière viermaal de Nihon Seimei MVP Award, de laatste keer in augustus 2013.

Balentien ondervindt echter nog altijd hinder van zijn blessure, waardoor hij dit seizoen nog maar één wedstrijd speelde voor Yakult Swallows.

Player of the Month

Evenals Van den Hurk presteert ook Kalian Sams sterk bij zijn buitenlandse club. De 28-jarige buitenvelder uit Den Haag maakt momenteel indruk bij Quebec Capitales in de Can-Am League. Hij werd in deze profcompetitie uitgeroepen tot Speler van de Week in de weken 30 (20 tot 26 juli) en 31 (27 juli tot 2 augustus). Afgelopen maand werd hij ook al uitgeroepen tot Can-Am League Rawlings Player of the Month.

In de maand juli sloeg Sams in tien wedstrijden minimaal twee honkslagen. Hij produceerde bovendien zes homeruns. Inmiddels leidt de Nederlandse international de Can-Am League met dertien homeruns en 28 gestolen honken en is hij derde met 48 binnengeslagen punten. Sams speelde dit seizoen voor Quebec Capitales 62 wedstrijden en staat na 62 honkslagen op een slaggemiddelde van .288.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page