Hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen: ‘Fantastische wedstrijd’

De strijd om de Europese clubtitel wordt morgen vanaf 12.00 uur beslist in de derde wedstrijd uit de best-of-three van de European Champions Cup. Vanavond trok Curaçao Neptunus in Rotterdam de stand in de serie gelijk. Hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen hoopt op meer: “Iedereen wil die Europa Cup winnen”.

Ruim 1.600 toeschouwers, waaronder zo’n 35 Italiaanse fans, waren vanavond naar het Neptunus Familiestadion afgereisd voor de tweede wedstrijd uit de European Champions Cup, de strijd tussen de winnaars van de twee Europa Cup-toernooien eerder dit jaar. Een Italiaans feest bleef vanavond uit. De vijfvoudig Europees kampioen uit Bologna slaagde er niet in om zijn tweede wedstrijd te winnen.

De rollen waren vanavond in het Neptunus Familiestadion volledig omgedraaid. Sloegen donderdag de Rotterdamse honkballers de meeste honkslagen, maar gaven ze de wedstrijd door een veldfout uit handen, vandaag was Bologna aan slag sterker, maar verloren de Italianen door een cruciale veldfout in de achtste inning.

Fantastische wedstrijd

“We hadden gewonnen. En dat was het enige wat we wilden”, kijkt Evert-Jan ’t Hoen vlak na de wedstrijd tevreden terug. “Diego (Markwell, red.) heeft een fantastische wedstrijd gegooid. We konden toch punten sprokkelen op hun werper Rivero, die beregoed gooide.”

Met de 3-2 zege van vanavond sleepte Curaçao Neptunus een derde en beslissende wedstrijd tegen Unipolsai Bologna uit het vuur. “We hebben nu alle slagmensen twee wedstrijden gezien. De bullpen hebben we weinig gezien.” ’t Hoen weet wat zijn team te wachten staat. “Wij moeten kijken naar onze eigen krachten en daar vanuit gaan”, laat hij weten.

Unipolsai Bologna zal na zijn Amerikaanse en Venezolaanse pitcher morgen zeer waarschijnlijk starten met de veteraan Riccardo de Santis. Of bij Curaçao Neptunus Kenny van den Branden kan starten, is nog altijd niet zeker. De Belgische pitcher kampte de afgelopen periode met een schouderblessure.

Gezonde druk

Hoofdcoach ’t Hoen zag vanavond wel extra druk bij zijn spelers. “Maar dat is alleen maar goed. Het is gezonde druk. Iedereen wil winnen en wil daar alles voor doen. Iedereen weet wat er op het spel staat. En iedereen wil die Europa Cup winnen. En zeker tegen een Italiaans team.”

Vanuit de dug-out geniet ’t Hoen volop van de strijd tussen de regerend Italiaanse en Nederlandse landskampioen. “De één zegt dat de Italiaanse competitie beter is. De ander zegt dat de Nederlandse competitie beter is. Nu spelen de beste clubs van Europa in een best-of-three en is morgen wedstrijd drie. Hoe mooi kan het zijn.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page