Honkballers DSS troeven HCAW af

DSS heeft in zijn eerste seizoen in de hoofdklasse definitief de zesde plaats in de reguliere competitie in handen gekregen. Deze week troefde de Haarlemse ploeg tot tweemaal toe directe concurrent HCAW af.

De strijd tussen DSS en HCAW was deze week de nog enige interessante in de laatste speelronde van de reguliere competitie. De twee teams speelden om de belangrijke zesde plaats in het totaalklassement.

Nadat DSS in de eerste ronde nog twee van de drie wedstrijden van HCAW had verloren, won de ploeg van hoofdcoach Lennart Stut deze week twee van de drie duels. Met die overwinningen verzekerde DSS zich niet alleen van de zesde plaats in de tweede competitieronde, maar ook van de zesde eindklassering in het totaalklassement. Daarmee starten de Haarlemse honkballers de Runner-up competitie met vier punten. HCAW begint de strijd tegen degradatie met twee punten.

HCAW – DSS

Pitcher Mike Groen bezorgde DSS zaterdag de laatste benodigde overwinning om de zesde plaats definitief in handen te krijgen. In de wedstrijd tegen HCAW stond hij in acht innings slechts twee honkslagen toe. Pas nadat Mike Groen (4-1-2-0) in de negende inning was gewisseld, kon HCAW het eerste punt van de wedstrijd scoren.

Toen had DSS echter al een 4-0 voorsprong genomen op het pitchen van Sander Helmendach (4-2-7-2), die een complete wedstrijd gooide. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor Sven Jongejans (3 uit 4). In de eerste inning opende hij na zijn driehonkslag de score. In de achtste inning scoorde hij na zijn tweehonkslag ook het vierde punt voor DSS.

DSS eindigde in zijn eerste seizoen in de hoofdklasse op een zesde plaats in de reguliere competitie.

DSS eindigde in zijn eerste seizoen in de hoofdklasse op een zesde plaats in de reguliere competitie.
Foto: © Rob Jelsma

Zondag voorkwam HCAW onder leiding van een sterk pitchende Maickel Rietel, een sweep. Na twee punten voor HCAW in de eerste en twee runs voor DSS in de derde inning bracht Emersson Paula (2 uit 3) zijn ploeg in de derde inning definitief op voorsprong. In de achtste inning sloeg Marciano Philippi met een tweehonkslag nog eens twee punten binnen, voordat hij zelf de eindstand kon bepalen op 6-2.

Corendon Kinheim – Vaessen Pioniers

Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers waren zowel in de tweede competitieronde als het totaalklassement al zeker van de respectievelijk derde en vierde plaats. In hun laatste onderlinge serie stond er dan ook niet veel meer op het spel.
Na de 22 Haarlemse honkslagen van donderdagavond bleef het zaterdag angstvallig stil in het slagperk bij Corendon Kinheim. De ploeg kwam op het pitchen van Ricardo Hernández, Sedley Karel, Dennis Buring en Bayron Cornelisse niet verder dan twee hits, de laatste in de vierde inning.

Maar ook Vaessen Pioniers had weinig in te brengen op het pitchen van David Bergman, Tom Stuifbergen en Arshwin Asjes. Pas in de achtste inning sloeg Glenn Bakker de derde honkslag voor zijn ploeg. Hierdoor werd de wedstrijd beslist door het enkele punt dat Pioniers in de derde inning had gescoord. Kevin Dirksen (honkslag) kon in deze slagbeurt de thuisplaat passeren na vier wijd met volle honken voor Danny Rombley.

Corendon Kinheim herpakte zich met winst op zondag. Jeffrey Arends bracht zijn ploeg met een tweehonkslag in de vierde inning op voorsprong. Nadat Vaessen Pioniers de gelijkmaker had gescoord, sloeg Arends in de zesde inning nog eens twee punten binnen. Uiteindelijk kwam de Haarlemse ploeg dit duel tot dertien honkslagen en liep het via twee runs in de achtste inning uit naar de 5-1 overwinning.

UVV – Mampaey The Hawks

Mampaey The Hawks, al zeker van de laatste plaats in de reguliere competitie, speelde dit weekeinde alvast een goede generale repetitie voor de Runner-up competitie. Tegen UVV, dat in deze ronde start als koploper, werd zaterdag de zevende zege van het seizoen geboekt. Het was de tweede winst dit jaar op UVV. Pitcher Enoch Deaton won zijn derde wedstrijd. Hij stond in zes innings slechts één punt toe.

Mampaey The Hawks kwam tot twaalf hits. Al in de tweede inning kwam de selectie uit Dordrecht op een 2-0 voorsprong. Die gaf de thuisploeg hierna niet meer uit handen. Mampaey The Hawks won uiteindelijk met 5-1.

De winst op zondag ging wel naar UVV. Terwijl pitcher Timo van Ancum in vijf innings maar één honkslag toestond, nam de Utrechtse ploeg een vroege 5-0 voorsprong. Mike Bazuin scoorde na zijn solohomerun in de tweede inning het eerste punt en kon in de achtste ining na zijn driehonkslag ook de thuisplaat passeren voor het negende en laatste punt van UVV. Mampaey The Hawks scoorde pas in de negende inning door punten van Odion Gouverneur (vier wijd) en Kevin van Veen (driehonkslag).

Uitslagen veertiende speelronde

Vaessen Pioniers – Corendon Kinheim: 0-17 (7 innings)
Vaessen Pioniers – Corendon Kinheim: 1-0
Corendon Kinheim – Vaessen Pioniers: 5-1

DSS – HCAW: 1-0
DSS – HCAW: 4-1
HCAW – DSS: 6-3

Mampaey The Hawks – UVV: 7-9 (8 innings)
Mampaey The Hawks – UVV: 5-1
UVV – Mampaey The Hawks: 9-2

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page