Ozhaino Albies mist rest van het seizoen

Het pas achttienjarige aanstormend talent Ozhaino Albies heeft een enorme tegenslag te verwerken gekregen. De Curaçaose profhonkballer heeft deze week zijn duim gebroken en mist daardoor het restant van het seizoen.

Ozhaino Albies begon dit jaar aan zijn tweede profseizoen in dienst van Atlanta Braves. Hij groeide uit tot het grootste talent in deze Amerikaanse proforganisatie. Het leverde hem onder meer een uitnodiging op voor de SiriusXM All-Star Futures Game, waarin hij een honkslag sloeg.

Voor het Class A-team Rome Braves sloeg Albies, die in zijn debuutjaar al werd uitgeroepen tot Player of the Year van het Rookie League-team Danville Braves, dit seizoen in 98 wedstrijden 122 honkslagen (.310). De switch-hitter kwam onder meer tot een serie van zestien opeenvolgende wedstrijden met minimaal één honkslag, gevolgd door nog eens een hitting-streak van maar liefst achttien wedstrijden op rij.

Instructional League

Deze week liep Albies bij Rome Braves echter een kleine breuk in zijn rechterduim op. Daardoor moest de korte stop maandag de wedstrijd tegen Savannah Sand Gnats al in de vierde inning verlaten. Na diagnose in het ziekenhuis werd duidelijk dat de honkballer van Curaçao een streep kan zetten door het restant van zijn seizoen.

Met nog ongeveer een maand resterend van het seizoen in de Minor League, wil Atlanta Braves geen risico nemen en heeft de clubleiding vandaag besloten om Albies pas weer in actie te laten komen tijdens Instructional League, na afloop van het honkbalseizoen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page