Laatste hoop Andruw Jones op 2016

De Curaçaose profhonkballer Andruw Jones waagt nog één poging om terug te keren in de Major League. Aankomende Spring Training wil hij een nieuw contract bij een Amerikaanse profclub afdwingen. “En als het dan niet lukt, zet ik een punt achter mijn spelersloopbaan”, liet hij gisteren weten voor de microfoon van Fox Sports South.

De tienvoudig Gold Glove-winnaar slaagde er dit seizoen niet in om een nieuwe club te vinden, nadat zijn contract bij de Japanse topclub Tohoku Rakuten Golden Eagles niet werd verlengd. De Curaçaose buitenvelder speelde twee seizoenen in Japan, waar hij in totaal vijftig homeruns sloeg.

Begin dit seizoen hoopte Jones op een aanbieding van een club uit de Amerikaanse Major League. Hij meldde zich daardoor zelfs af voor de Global Baseball Match, een strijd tussen een Europees All Star Team en de nationale Japanse ploeg. Een nieuw contract bleef echter uit. En ook interesse van de Mexicaanse Triple A-club Leones de Yucatán leverde geen nieuwe aanbieding op.

Eén poging

“Ik heb een aantal telefoontjes gehad, maar er is niets concreets uitgekomen”, aldus Jones in een gesprek met Fox Sports South. Aan stoppen wil de honkballer van Curaçao, die volgend jaar april 39 jaar wordt, nu nog niet denken. “Ik wil gewoon nog één poging wagen tijdens Spring Training en zien wat er uitkomt.” Hij heeft zijn hoop nu gevestigd op Spring Training van 2016. “Ik ga het dan nog één keer proberen. En lukt het niet, dan zet ik een punt achter mijn spelersloopbaan.”

Mogelijk dat Jones, die eerder met het Nederlands team deelnam aan de World Baseball Classic van 2006 en 2013, in november de kans krijgt om zich tijdens de Premier 12 met Oranje in de kijker te spelen bij clubs uit de Major League. Afgelopen weekeinde keerde Jones al even terug in uniform bij Atlanta Braves, de club waar hij zijn hoogtijdagen als speler vierde en uitgroeide tot één van de beste buitenvelders van dat moment. Hij nam deel aan de festiviteiten rondom het Alumni Weekend.

Softbalwedstrijd

Diverse voormalig sterspelers van Atlanta Braves werden afgelopen weekeinde herenigd en namen zaterdagavond op Turner Field onder meer deel aan een alumni softbalwedstrijd voorafgaand aan de wedstrijd van Atlanta Braves tegen Florida Marlins. Jones liet op het tijdelijke softbalveld zien nog steeds over voldoende kwaliteiten te beschikken. Niet alleen sloeg hij een homerun, maar zorgde hij ook voor een spectaculaire vangbal.

Andruw Jones debuteerde op 15 augustus 1996 voor Atlanta Braves in de Major League. Hij speelde uiteindelijk zeventien seizoenen in de Majors voor Atlanta Braves (1996–2007), Los Angeles Dodgers (2008), Texas Rangers (2009), Chicago White Sox (2010) en New York Yankees (2011–2012). In zijn carrière sloeg Jones 434 homeruns in de Major League en ontving hij vijf keer een uitnodiging voor de prestigieuze All Star Game van Major League Baseball.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page