Martinus en ’t Hoen leiden All Star Teams

De honkbal- en softbalbond KNBSB heeft vandaag de twee managers bekendgemaakt voor de de zesde editie van de Nederlandse All Star Game. Evert-Jan ’t Hoen (Curaçao Neptunus) en Wim Martinus (Corendon Kinheim) zijn benoemd tot managers van de twee All Star Teams.

De All Star Game wordt dit jaar op zondag 6 september gehouden op Sportpark De Paperclip in Utrecht. Het wordt de derde keer dat UVV de gastheer is. Eerder gebeurde dit al in 2011 en 2012. De Utrechtse club verdiende het recht op de organisatie van de zesde editie van de All Star Game met zijn eerste plaats tijdens de Runner-up competitie van vorig jaar.

Op aandringen van UVV wordt de All Star Game van de honkbal hoofdklasse voor het eerst gelijktijdig gehouden met de All Star Game van de Softbal Golden League. Het wordt daarmee bovendien de eerste Nederlandse Softbal All Star Game.

Samenstelling

De samenstelling van de twee honkbalteams wordt op dit moment bepaald door de honk- en softbalbond KNBSB. In ieder geval worden de spelers uit de hoofdklasseteams niet meer verdeeld over Team North en Team South, maar worden de teams op een andere wijze vormgegeven. De coaches zijn vandaag al wel bekendgemaakt. De ervaren Evert-Jan ’t Hoen en Wim Martinus zijn aangewezen als managers.

’t Hoen begint aan zijn derde opeenvolgende All Star Game als manager. Hij werd vorig jaar met Curaçao Neptunus landskampioen en veroverde afgelopen weekeinde met de Rotterdamse club bovendien de Europese clubtitel. Tot dusver wist ’t Hoen als manager nog niet een All Star Game te winnen.

Scheidsrechters

Zondag 6 september staat de succesvolle hoofdcoach van Curaçao Neptunus tegenover Wim Martinus, die als hoofdcoach van Corendon Kinheim door de KNBSB is benoemd. Martinus, evenals ’t Hoen één van de coaches bij het Nederlands team, wordt voor de tweede keer manager tijdens een All Star Game. In 2013 was hij al eens de vervanger van de eerder aangewezen Hans Lemmink. Daarnaast nam Martinus ook als assistent-coach aan diverse andere edities deel.

De Softball All Star Game, met Peter van Dalen (Oolders Omaco Sparks Haarlem) en Stanley Doney (FysioExpert Olympia Haarlem) als managers,  start zondag 6 september naar verwachting rond 12.45 uur. De Honkbal All Star Game op Sportpark De Paperclip begint om circa 14.30 uur. Roy van de Wateringen (thuisplaat), Winfried Berkvens (eerste honk), Stenar van Groningen Schinkel (tweede honk) en Martijn Bosschaart (derde honk) zijn aangesteld als de scheidsrechters voor de All Star Game van de honkbal hoofdklasse.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page