Amsterdam en UVV starten met zes punten

Nu de reguliere competitie ten einde is, gaan aankomende donderdag in de hoofdklasse de Play-Offs en de Runner-up competitie van start. L&D Amsterdamen UVV starten deze rondes allebei met zes punten. Dat is het gevolg van een nieuwe opzet van de competitie dit seizoen.

Terwijl Curaçao Neptunus in Rotterdam beslag legde op de Europese clubtitel, sloten de laatste zes teams uit de hoofdklasse zondag de reguliere competitie af. Die werd een week eerder al gewonnen door de honkballers van L&D Amsterdam. Zij wonnen in 42 wedstrijden 34 keer. Curaçao Neptunus eindigde met één overwinning minder op de tweede plaats.

Corendon Kinheim (29 overwinningen) legde beslag op de derde plaats voor respectievelijk Vaessen Pioniers (25 overwinningen), UVV (16 overwinningen), DSS (12 overwinningen), HCAW (10 overwinningen) en Mampaey The Hawks (7 overwinningen).

Play-Offs

Amsterdam, Neptunus, Kinheim en Pioniers hebben zich daarmee geplaatst voor de Play-Offs. Zij spelen de komende drie weken om twee plaatsen in de Holland Series en het laatste ticket voor de European Champions Cup in 2016. UVV, DSS, HCAW en Mampaey The Hawks bepalen in de Runner-up competitie welk team wordt veroordeeld tot het spelen van Promotie/Degradatie Series tegen de kampioen uit de Overgangsklasse, dat zeer waarschijnlijk Twins uit Oosterhout wordt.

Julian Goins wordt gefeliciteerd na een punt voor Mampaey The Hawks.

Julian Goins wordt gefeliciteerd na een punt voor Mampaey The Hawks.
Foto: © Jan Kruijdenberg

De eindrangschikking heeft ook gevolgen voor het thuisvoordeel. De nummers één en twee starten thuis in de Play-Offs. De nummers vijf en zes starten thuis in de Runner-up competitie. Nieuw dit jaar is dat de hoogstgeplaatste teams in de Play-Offs en de Runner-up competitie, respectievelijk L&D Amsterdam en UVV, starten met zes punten. De nummers twee (Neptunus) en zes (DSS) uit de reguliere competitie starten de volgende ronde met vier punten. De nummers drie (Kinheim) en zeven (HCAW) beginnen met twee punten. Pioniers en The Hawks krijgen geen winstpunten.

Programma

De Play-Offs en Runner-up competitie gaan donderdagavond van start. Titelverdediger Curaçao Neptunus begint met een serie van drie wedstrijden tegen Corendon Kinheim, terwijl koploper L&D Amsterdam donderdagavond en zaterdagmiddag thuis de honkballers van Vaessen Pioniers ontvangt.

Play-Offs donderdag:
19.30 uur: Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim
19.30 uur: L&D Amsterdam – Vaessen Pioniers

Runner-up competitie donderdag:
19.30 uur: UVV – Mampaey The Hawks
19.30 uur: DSS – HCAW

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page