Mampaey The Hawks opent met verrassing

Mampaey The Hawks is de Runner-up competitie vanavond begonnen met een enorme verrassing. Geholpen door zes veldfouten won de hekkensluiter uit de hoofdklasse de eerste wedstrijd met 2-12 van UVV. Een beslissing in de Play-Offs bleef uit. Beide wedstrijden moesten in de laatste innings door het noodweer worden gestaakt.

Terwijl delen van Nederland werden geteisterd door het noodweer, zijn de acht teams uit de hoofdklasse vanavond gestart aan de Play-Offs en de Runner-up competitie. Door het slechte weer kon in Rotterdam de wedstrijd tussen Curaçao Neptunus en Corendon Kinheim niet worden afgemaakt. In Amsterdam werd tussen de regenbuien doorgespeeld tot na middernacht, voordat ook de wedstrijd tussen L&D Amsterdam en Vaessen Pioniers moest worden gestaakt.

In Utrecht kon de wedstrijd tussen UVV en Mampaey The Hawks als enige zonder regenonderbreking worden uitgespeeld. In de twee wedstrijden uit de Runner-up competitie begonnen de nummer twee DSS en de nummer vier Mampaey The Hawks met winst.

L&D Amsterdam – Vaessen Pioniers

De honkballers van L&D Amsterdam en Vaessen Pioniers wisten het vanavond tot de tiende inning te redden. Maar met de start van de tie-break, maakte de heftige regen na 00.00 uur verder spelen echt onmogelijk. De wedstrijd wordt daardoor zaterdagmiddag vanaf de start van de tiende inning hervat met een 2-2 tussenstand. Aansluitend wordt de tweede wedstrijd uit de serie gespeeld.

In de reguliere speeltijd leek L&D Amsterdam lange tijd op weg naar winst. Michael Duursma bracht zijn ploeg na een punt in de eerste en een binnengeslagen punt in de tweede inning op een 2-0 voorsprong, terwijl pitcher Rob Cordemans (4-3-6-0) Vaessen Pioniers 7 1/3 innings lang puntloos hield.
Vanaf de achtste inning moest de wedstrijd meermaals door de regen worden stilgelegd. Tussen de regenonderbrekingen door profiteerde Vaessen Pioniers van twee kostbare Amsterdamse veldfouten in de achtste inning om op gelijke hoogte te komen en uiteindelijk een verlenging te forceren.

Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim

De winnaar uit de andere wedstrijd in de Play-Offs laat eveneens nog twee dagen op zich wachten. In Rotterdam moest de wedstrijd in de achtste inning al door het noodweer worden gestaakt. Curaçao Neptunus opende vanavond op het pitchen van Tom Stuifbergen de score direct in de eerste inning. Na honkslagen van Dwayne Kemp en Benjamin Dille bracht Raily Legito de Rotterdammers met een tweehonkslag op een 1-0 voorsprong. Dille kreeg geen kans om op deze tweepitter eveneens te score en sneuvelde even later tussen het derde honk en de thuisplaat na een grondbal van Gianison Boekhoudt.

Bij de Haarlemmers sloeg Bryan Engelhardt in de eerste inning een honkslag, maar hierna duurde het tot de zevende inning voordat pitcher Orlando Yntema de tweede Haarlemse honkslag toestond. Op die hit van Jochem Koedijk kon Dudley Leonora (vier wijd) wel de gelijkmaker scoren. Yntema werd vervangen door Loek van Mil, die later deze week terugkeert naar de Verenigde Staten om zijn profcarrière nieuw leven in te blazen. Maar voordat Van Mil met twee man uit een einde kon maken aan de slagbeurt, brak het noodweer in Rotterdam los. Na een regenonderbreking van bijna een half uur werd besloten het duel te staken. Het restant wordt eveneens zaterdag gespeeld voorafgaand aan de tweede wedstrijd uit de serie.

UVV – Mampaey The Hawks

Jules Peters (Mampaey The Hawks) sneuvelt in een dubbelspel. Dennis de Quint (UVV) maakt de aangooi op het eerste honk.

Jules Peters (Mampaey The Hawks) sneuvelt in een dubbelspel. Dennis de Quint (UVV) maakt de aangooi op het eerste honk.
Foto: © Jan Kruijdenberg

In Utrecht konden UVV en Mampaey The Hawks in hun eerste wedstrijd uit de Runner-up competitie wel uitspelen. Daarin zorgde Mampaey The Hawks voor een stunt door de Utrechtse koploper met maar liefst 2-12 te verslaan. Het was de achtste overwinning in totaal en de derde sinds hoofdcoach Eugene Henson eind juli was vervangen door Paul Roodenburg, Jose Moreno Sr. en Richard Brown. Evenals in de twee voorafgaande winstpartijen was ook nu Enoch Deaton (7-1-4-1) de winnend pitcher.

De Amerikaan kreeg in zeven innings slechts vier honkslagen tegen, waaronder een solohomerun van Gilmer Lampe in de zesde inning. Deaton werd ondersteund door zestien honkslagen. Tim Roodenburg had een grootse dag en sloeg in zes slagbeurten maar liefst vijf honkslagen. Jules Peters (4 ui 6) sloeg er vier. Uiteindelijk kwam The Hawks vanavond in totaal tot negentien hits.
Al in de eerste inning nam Mampaey The Hawks een 0-4 voorsprong, die de ploeg niet meer uit handen gaf. In het restant van de wedstrijd bouwden de bezoekers die voorsprong uit naar een 2-12 overwinning.

DSS – HCAW

Ook de wedstrijd tussen DSS en HCAW werd geteisterd door het noodweer. Daardoor kon de Haarlemse thuisploeg pas rond 23.45 uur de winst binnen halen. De Haarlemse honkballers scoorden al hun punten in de eerste en vierde inning. In die twee slagbeurten sloeg Levine Gabriëls (2 uit 4) drie punten binnen. Eerst twee in de eerste inning en later nog één in de vierde inning. Op vier hits scoorde DSS in die vierde slagbeurt zelfs vijfmaal.

HCAW wist aanvankelijk nog wel de achterstand weg te werken. Al in de tweede inning draaiden de Bussumse bezoekers de 3-0 achterstand via vier honkslagen om in een 3-4 voorsprong. Jarreu Martina sloeg met een driehonkslag twee van de vier runs over de thuisplaat. In de achtste inning probeerde HCAW, na een regenonderbreking van bijna een uur, ook de tweede achterstand weg te werken. Met volle honken verkleinde Raoell Kortstam  het verschil tot 8-5 na een wilde worp, waarna nu Roy Seltenrijch met een driehonkslag twee man binnen sloeg. Maar met opnieuw volle honken bleef de gelijkmaker uit, waardoor DSS de Runner-up competitie begon met een 8-7 overwinning.

Uitslagen

L&D Amsterdam – Vaessen Pioniers: gestaakt (bij 2-2 in 10e inning)
Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim: gestaakt (bij 1-1 in 8e inning)
UVV – Mampaey The Hawks: 2-12
DSS – HCAW: 8-7

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page