Sharnol Adriana weg bij Mexicaanse club

Sharnol Adriana keert in 2016 niet terug als manager bij Rojos del Águila de Veracruz in de Liga Mexicana de Béisbol. De Mexicaanse profclub heeft gisteren laten weten op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdcoach voor het aankomende seizoen.

De 44-jarige Adriana begon dit seizoen als hitting-coach bij Rojos del Águila de Veracruz in de Mexicaanse Triple A-competitie. Na teleurstellende resultaten van het team werd manager Héctor Estrada eind mei aan de kant gezet.

Adriana werd door de clubleiding gevraagd de taken op interim-basis over te nemen. Uiteindelijk mocht Adriana het seizoen als manager bij Rojos del Águila de Veracruz afmaken. De voormalig speler van het Nederlands team slaagde er echter niet in om het tij bij de Mexicaanse club te keren.

Laatste plaats

Onder leiding van Adriana presteerde Rojos del Águila de Veracruz met een winstpercentage van .431 beter dan onder leiding van zijn voorganger Héctor Estrada (.404), maar de ploeg slaagde er niet in om definitief in het klassement omhoog te klimmen. Adriana leidde zijn team in 65 wedstrijden naar 28 overwinningen. In de andere 37 wedstrijden werd verloren.

Vanavond sluit Rojos del Águila de Veracruz de reguliere competitie af met een wedstrijd tegen Olmecas de Tabasco. Tegen dit team werd gisteren nog met 10-2 verloren. Het was de zevende nederlaag in de laatste tien wedstrijden en de 65e nederlaag in totaal. Daarmee is het team na 112 wedstrijden al zeker van de achtste en laatste plaats in de Zona Sur van de Liga Mexicana de Beisbol. Op 19 1/2 wedstrijd achter koploper Leones de Yucatan bleven de Play-Offs ver buiten bereik.

Tweede klus

Tijdens een bijeenkomst bood voorzitter José Antonio Mansur gisteren voorafgaand aan de wedstrijd tegen Olmecas de Tabasco zijn excuses aan de fans aan voor de teleurstellende resultaten van dit seizoen en maakte hij bekend Adriana geen nieuw contract aan te bieden. De club gaat op zoek naar een vervanger, die zeer waarschijnlijk in september al moet worden gepresenteerd.

Adriana was bezig aan zijn tweede klus als manager. Afgelopen winter was hij al hoofdcoach bij Chileros de Xalapa in de Liga Invernal Veracruzana, één van de wintercompetities in Mexico. Eerder dit jaar liep hij bovendien kort stage bij Los Angeles Dodgers.

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page