Silver Spikes Award voor Kieboom

Carter Kieboom heeft gisteravond de Silver Spikes Award ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding naar aanleiding van zijn prestaties tijdens de Under Armour All American Game, een jaarlijkse wedstrijd tussen de beste high school-spelers van de Verenigde Staten.

De zeventienjarige Kieboom is de jongste van de twee broers van Spencer Kieboom, die in de aanloop naar de World Baseball Classic van 2013 werd geselecteerd voor het Nederlands team. Alswinn Kieboom, de vader van de drie broers Spencer Trevor en Carter, werd geboren in Nederland speelde kort in de hoofdklasse en verhuisde uiteindelijk op zeventienjarige leeftijd naar de Verenigde Staten.

Spencer Kieboom speelt inmiddels als profhonkballer voor de organisatie van Washington Nationals. Zijn jongere broer Trevor honkbalt voor de University of Georgia. Carter kwam afgelopen seizoen uit voor Walton High in Marietta en zal hierna zijn opleiding vervolgen voor Clemson University, de school waar ook zijn broers eerder hun studie volgden.

Homeruns

Carter Kieboom is hard op weg om zijn oudste broer achterna te gaan. Nadat hij eerder dit al een uitnodiging had ontvangen voor het Under Armour Pre-Season All-America Tournament in het Cubs Park in Mesa (Arizona), waar hij één van de beste spelers werd, kwam hij gisteravond uit voor het American Team tijdens de Under Armour All American Game.

De winst tijdens dit duel ging gisteren naar het National Team, dat op Wrigley Field in Chicago zes punten scoorde op homeruns van zijn twee catchers en daarmee uiteindelijk met 11-5 won. Voor het American Team sloeg de verdedigend sterke Kieboom als derde honkman twee honkslagen en scoorde hij twee punten, waarmee hij uiteindelijk werd onderscheiden met de Silver Spikes Award voor het American Team.

Meest Waardevolle Speler

Met zijn zomerteam East Cobb Yankees werd de zeventienjarige Kieboom deze maand bovendien winnaar van de Connie Mack World Series. Hij werd onder meer uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler en beste slagman (.643) van de finaleserie.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page