Boekhoudt verdedigt titel tijdens Homerun Derby

Catcher Gianison Boekhoudt (Curaçao Neptunus) verdedigt zondag 6 september tijdens de jaarlijkse Homerun Derby zijn titel. Hij is één van de vijf spelers die van de honk- en softbalbond KNBSB een uitnodiging voor deze wedstrijd hebben ontvangen.

De Homerun Derby wordt traditioneel voorafgaand aan de jaarlijkse All Star Game gehouden. Op zondag 6 september strijden vijf spelers tussen 12.00 en 13.00 uur om de titel. Vorig jaar sloeg Gianison Boekhoudt dertien homeruns, waarmee de speler van het Rotterdamse Neptunus onder meer in de finale Bryan Engelhardt (Corenond Kinheim) versloeg.

Engelhardt is tot dusver de enige speler die de Homerun Derby tweemaal wist te winnen. Dat deed hij beide keren op sportpark De Paperclip in Utrecht, het stadion waar op zondag 6 september ook de zesde editie van de All Star Game wordt gehouden. Daarmee is Engelhardt, naast Boekhoudt, de grootste favoriet voor de titel tijdens de Homerun Derby.

Homerun King

Beide spelers sloegen in de reguliere competitie acht homeruns. Engelhardt, die eerder al Homerun King werd van de Nederlandse hoofdklasse in 2004, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013 en 2014, deed dat in 122 slagbeurten, Boekhoudt had er 148 slagbeurten voor nodig. Daarmee werd de speler van Corendon Kinheim onlangs voor de achtste keer in zijn carrière Homerun King van de Nederlandse hoofdklasse.

De andere drie deelnemers aan de Homerun Derby worden de catchers Bas Nooij (L&D Amsterdam), Dashenko Ricardo (Corendon Kinheim) en Quintin de Cuba (Vaessen Pioniers). Nooij en Ricardo namen nog niet eerder deel aan de Homerun Derby. Voor Boekhoudt (2014) wordt het zijn tweede keer, voor De Cuba (2012 en 2013) zijn derde keer. Engelhardt nam eerder al deel in 2010, 2011, 2012 en 2014.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page