Selecties voor All Star Game bekendgemaakt

Michael Duursma (L&D Amsterdam) en Danny Rombley (Vaessen Pioniers) zijn voor de zesde keer geselecteerd voor de All Star Game van de Nederlandse hoofdklasse. Die wedstrijd wordt zondag 6 september gehouden op sportpark De Paperclip in Utrecht.

Waar in de eerste vijf edities Team North streed tegen Team South, zijn de honkballers uit de hoofdklasse voor de zesde editie van de All Star Game voor het eerst verdeeld in Team Blue en Team Red, elk straks met een eigen tenue. Met een nieuwe verdeling wil de honk- en softbalbond KNBSB een betere balans tusssen de twee teams krijgen voor wat betreft sterkte. Om die reden zijn de hoofdklasseteams opgedeeld op basis van de eindklassering van de reguliere competitie.

Team Blue (2-4-6-7) is samengesteld uit spelers van Curaçao Neptunus, Vaessen Pioniers, DSS en HCAW en staat onder leiding van Evert-Jan ’t Hoen. Wim Martinus is aangewezen als manager van Team Red (1-3-5-8). Hij krijgt de beschikking over twintig spelers van L&D Amsterdam, Corendon Kinheim, UVV en Mampaey The Hawks.

Beste slagman

Met buitenvelder Christian Diaz heeft Team Blue de beschikking over de beste slagman uit de reguliere competititie. Bij Team Red zorgt catcher Dashenko voor het slaggeweld. Hij sloeg in de reguliere competitie de meeste honkslagen en driehonkslagen en was onder meer de nummer twee in het klassement van binnengeslagen punten.

Tijdens de All Star Game ontbreekt voor het eerst pitcher David Bergman (Corendon Kinheim). Michael Duursma (L&D Amsterdam), Dwayne Kemp (Curaçao Neptunus) en buitenvelder Danny Rombley (Vaessen Pioniers) zijn wel geselecteerd voor Team Red en Team Blue en komen daarmee voor de zesde keer uit tijdens een All Star Game. Zij zijn de enige drie spelers die daarmee aan alle zes de All Star Games hebben deelgenomen.

Verkiezing

In verband met organisatorische overwegingen heeft de honk- en softbalbond KNBSB voor deze editie, in tegenstelling tot de vijf eerdere edities, ervoor gekozen geen verkiezing te houden voor de samenstelling van de twee teams. In plaats daarvan zijn de spelers geselecteerd op basis van hun prestaties tijdens de reguliere competitie.

Team Blue is samengesteld uit negen spelers van Curaçao Neptunus en zeven spelers van Vaessen Pioniers. DSS en HCAW leveren elk twee spelers. L&D Amsterdam en Corendon Kinheim zijn met acht spelers hofleverancier van Team Red. Het team wordt gecompleteerd door twee spelers van zowel gastheer UVV als Mampaey The Hawks.

Bekijk de volledige selecties

Debutanten

Veertien spelers nemen voor het eerst deel aan de All Star Game. De debutanten zijn pitchers Kevin Kelly (Curaçao Neptunus), Steven van Groningen (HCAW), Mike Groen (DSS), Tom Stuifbergen (Corendon Kinheim), Jim Ploeger (UVV), Pim Walsma (Corendon Kinheim) en Tom de Blok (L&D Amsterdam)., binnenvelders Daniel Fernandes (Vaessen Pioniers), Mark-Jan Moorman (Vaessen Pioniers), Tino van Erk (DSS), Roy Seltenrijch (HCAW) en Dudley Leonora (Corendon Kinheim) en buitenvelders Remco Draijer (L&D Amsterdam) en Julian Goins (Mampaey The Hawks).

De All Star Game start zondag 6 september om 14.00 uur en wordt voorafgegaan door de traditionele Homerun Derby, die start om 12.00 uur. Gelijktijdig wordt op sportpark De Paperclip in Utrecht de allereerste All Star Game Softbal gehouden. Dat duel begint om 13.00 uur. De Homerun Derby voor de softbalsters start om 12.00 uur. Voor de derde keer wordt de All Star Game gehouden in Utrecht. Eerder gebeurde dat al in 2011 en 2012.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page