Pitchers leiden Kinheim en Pioniers naar winst

L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus, de nummers één en twee uit de reguliere competitie, zijn de tweede ronde van de Play-Offs begonnen met verlies. De twee teams verloren vanavond van respectievelijk Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers. Bij beide teams speelde de pitcher een belangrijke rol.

Met hun overwinningen hebben Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers de spanning in de Play-Offs weer teruggebracht. De Haarlemse honkballers verstevigden hun tweede plaats ten koste van titelverdediger Curaçao Neptunus, terwijl Pioniers zijn theoretische kans op een plaats in de Holland Series in leven hield.

In de Runner-up competitie verloor UVV zijn tweede wedstrijd. Vanavond verkeken de Utrechtse honkballers zich op HCAW. Het heeft de Bussumse ploeg voorlopig wat lucht gegeven in de strijd tegen degradatie. HCAW nam twee punten afstand van hekkensluiter Mampaey The Hawks.

L&D Amsterdam – Corendon Kinheim

De wedstrijd tussen L&D Amsterdam en Corendon Kinheim, de nummers één en twee in de Play-Offs, werd vooral de wedstrijd van pitcher Glenn Wassink (4-2-1-0 in 7 2/3 inning). Hij nam een no-hitter mee de achtste inning in. Tot dat moment had hij alleen in de eerste, derde en vijfde inning een loper met een vrije loop op de honken toegelaten. Tweemaal schoot zijn veld hem met een dubbelspel te hulp.

Corendon Kinheim-pitcher Glenn Wassink.

Corendon Kinheim-pitcher Glenn Wassink.
Foto: © Rob Jelsma

Maar waar vorige week UVV-pitcher Jurjen van Zijl zijn perfect game in de achtste inning kwijtraakte, ging het voor Wassink met nog zes uit te gaan eveneens mis in de achtste slagbeurt. Remco Draijer sloeg de derde pitch in deze Amsterdamse slagbeurt weg voor een tweehonkslag. L&D Amsterdam kwam dit duel uiteindelijk alleen tot twee tweehonkslagen, maar die leverden allebei wel een punt op.

Zodoende werd het toch nog enigszins spannend op Sportpark Ookmeer. Want waar Corendon Kinheim dit duel vijftien hits produceerde, kwam de Haarlemse ploeg niet verder dan vier punten. Drie daarvan werden gescoord door homeruns. Met Rob Cordemans bij L&D Amsterdam op de heuvel had Phil Ortez de Haarlemse honkballers in de eerste inning met een homerun op een 0-2 voorsprong gezet. Bij een 0-3 voorsprong sloeg in de zevende inning ook Dashenko Ricardo de bal over de hekken.

Curaçao Neptunus – Vaessen Pioniers

Na drie nederlagen boekte Vaessen Pioniers de eerste zege in de Play-Offs.

Na drie nederlagen boekte Vaessen Pioniers de eerste zege in de Play-Offs.
Foto: © Rob Jelsma

Vaessen Pioniers vertrouwde vanavond eveneens op zijn pitcher. De Venezolaan Ricardo Hernández (7-3-7-1) gooide een complete wedstrijd en stond alleen drie punten toe in de vierde en vijfde inning. Daarmee werkte Curaçao Neptunus nog wel een 0-3 achterstand weg.

Maar in de achtste inning trok Pioniers alsnog de winst naar zich toe. Met volle honken sloegen Quintin de Cuba en Djewi Appelman honkslagen om hun ploeg naar een 3-6 winst te slaan. De Hoofddorpse slagploeg kwam tot tien hits op het pitchen van Orlando Yntema, Kevin Kelly en Loek van Mil. Voor Vaessen Pioniers was het nog maar de eerste overwinning in de Play-Offs. De ploeg van hoofdcoach Robert Klaver moet alle wedstrijden winnen om nog kans te houden op de Holland Series.

UVV – HCAW

In Utrecht greep HCAW in de tweede speelronde van de Runner-up competitie één van zijn laatste strohalmen om de strijd tegen degradatie te kunnen ontlopen. Na drie teleurstellende nederlagen tegen DSS verscheen vanavond op sportpark De Paperclip een gretig HCAW op het veld. De formatie van hoofdcoach Ralph Milliard produceerde tegen het sterke UVV maar liefst zestien hits.

Rick Kuipers slaat raak voor UVV in de wedstrijd tegen HCAW.

Rick Kuipers slaat raak voor UVV in de wedstrijd tegen HCAW.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Emersson Paula, Roy Seltenrijch (tweehonkslag), Kevin Nieveld, Jarreau Martina en Rikkert Kempen zetten in de derde inning de toon. Zij brachten met honkslagen HCAW op 0-3, een voorsprong die de Bussumse ploeg hierna niet meer uit handen gaf. Twee innings later was die zelfs al opgelopen tot 1-7.
UVV kon in het slot nog wel terugkomen tot 5-9, maar kwam niet meer in de buurt van de winst. Voor de Utrechtse honkballers, vorig jaar nog winnaar van de Runner-up competitie, was het al de tweede nederlaag in deze ronde.

DSS – Mampaey The Hawks

Degradatie lijkt niet in het woordenboek van DSS voor te komen. De Haarlemse ploeg, in zijn eerste seizoen ooit in de hoofdklasse, won vanavond in de Runner-up competitie ook de vierde wedstrijd op rij en gaat daarmee als enige ploeg ongeslagen aan de leiding.

Tegen Mampaey The Hawks duurde het pas tot de achtste inning voordat de Haarlemse honkballers de thuisploeg op de knieën wisten te krijgen. Bij een 2-2 gelijke stand kon Mitchell Koot (honkslag) DSS op een voorsprong brengen na een wilde worp. Ryan Miner sloeg hierna de bal diep het linksveld in voor een driehonkslag waar nog eens twee punten op binnen konden lopen. Dat leverde uiteindelijk de 5-2 winst op voor DSS.
Pitcher Tim Halderman (8-3-2-0) stond in acht innings slechts twee honkslagen toe, maar moest ook evenzoveel punten incasseren. In de negende inning gooide Kevin Geestman het duel met drie strikeouts op rij uit.

Uitslagen

Play-Offs:
L&D Amsterdam – Corendon Kinheim: 2-4
Curaçao Neptunus – Vaessen Pioniers: 3-6

Runner-up competitie:
UVV – HCAW: 5-9
DSS – Mampaey The Hawks: 5-2

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page