DSS ook in 2016 in de hoofdklasse

Het is promovendus DSS gelukt om zich in zijn eerste seizoen ooit in de hoofdklasse te handhaven. De Haarlemse ploeg deed dat oppermachtig. Vandaag werd de vijfde wedstrijd op rij in de Runner-up competitie gewonnen.

Met de ongeslagen status heeft DSS zich verzekerd van lijfsbehoud in de hoofdklasse en heeft het recht om ook volgend seizoen op het hoogste niveau uit te komen. De Haarlemse ploeg is niet meer te achterhalen door hekkensluiter Mampaey The Hawks en door HCAW.

In het kielzog van DSS verzekerde ook UVV zich van een ticket voor de hoofdklasse van volgend jaar. Komende week maken HCAW en Mampaey The Hawks in drie onderlinge wedstrijden uit welk team wordt verwezen naar de Promotie/Degradatie Series tegen het Oosterhoutse Twins, de kampioen uit de overgangsklasse. DSS en UVV spelen dan gelijktijdig om de eerste plaats in de Runner-up competitie.

DSS – Mampaey The Hawks

DSS won vanmiddag zijn vijfde wedstrijd op rij in de Runner-up competitie. Daarmee is het seizoen voor de Haarlemse ploeg nu al een succes geworden. In het eerste hoofdklassejaar uit de clubgeschiedenis gaat de formatie van hoofdcoach Lennart Stut aan kop in de Runner-up competitie.

Vanmiddag scoorden de Haarlemse honkballers tegen Mampaey The Hawks zowel in de tweede als derde inning drie punten. Daarmee kwam DSS al direct op een riante 6-1 voorsprong, die hierna niet meer in gevaar kwam. Uiteindelijk won DSS met 7-3.
Levine Gabriels sloeg in de tweede inning met een tweehonkslag twee man binnen. Een inning later produceerden ook Lex Leijenaar en Ryan Miner tweepitters. Bij Mampaey The Hawks gooide Kevin van Veen (1-1-9-4) een complete wedstrijd.

UVV – HCAW

In Utrecht gooide ook Timo van Ancum (12-2-3-4) het gehele duel. Hij kwam in negen innings tot maar liefst twaalf keer drie slag. Bovendien stond hij slechts drie honkslagen en zelfs geen enkel punt toe. Door het eveneens goede pitchen van Sander Helmendacht ontspon zich een waar werpersduel. De pitcher van HCAW kreeg in acht innings maar vijf honkslagen tegen en gooide zeven keer drie slag.

In de vijfde inning zag Helmendach zijn ploeg echter op achterstand komen nadat Norbert Jongerius (tweehonkslag) kon scoren door een veldfout. Het bleek cruciaal, want in het restant van de wedstrijd werd door beide ploegen niet meer gescoord.

L&D Amsterdam – Corendon Kinheim

In de Play-Offs deed L&D Amsterdam opnieuw een grote stap richting de Holland Series. De Amsterdammers versloegen Corendon Kinheim met 4-2. De Haarlemse ploeg van hoofdcoach Wim Martinus sloeg wel meer honkslagen (9-11), maar keerde met lege handen terug naar huis.
Het duel werd bepaald door pitchers David Bergman (Corendon Kinheim) en Kevin Heijstek (L&D Amsterdam). Bergman (1-0-9-0) gooide een complete wedstrijd. Heijstek (5-1-11-0) werd pas in de negende inning met twee man uit vervangen. Daan Hendrix zorgde hierna voor de laatste nul.

Aanvallend bleek Linoy Croes van belangrijke waarde voor L&D Amsterdam. Bij een 1-0 voorsprong sloeg hij een tweehonkslag in de derde inning, waarop hij even later het tweede punt van de wedstrijd kon scoren. Met zijn driehonkslag in de vijfde inning sloeg hij vervolgens Rashid Gerard (tweehonkslag) voor het derde punt binnen, voordat hij zelf de 4-0 scoorde. Corendon Kinheim wist pas zijn eerste punt te scoren in de zesde inning en kwam geen enkele keer meer in de buurt van de winst.

Curaçao Neptunus – Vaessen Pioniers

Diegomar Markwell (7-0-1-3) gooide een complete wedstrijd en was zelfs dichtbij een no-hitter. Nadat Vince Rooi door een veldfout in de tweede inning de honken had bereikt, schakelde Markwell met behulp van zijn veld achttien tegenstanders op rij uit voordat Mark-Jan Moorman in de achtste inning de no-hitter opbrak. Hij sloeg de vierde pitch van deze slagbeurt over de omheining in het rechtsveld.

Het bleef de enige honkslag dit duel voor Vaessen Pioniers. Zelf scoorde Neptunus punten in de derde, zevende en achtste inning. Dwayne Kemp (3 uit 5) sloeg in de achtste inning met de tiende Rotterdamse hit de laatste twee punten binnen om de eindstand op 7-1 te bepalen.

Uitslagen

Play-Offs:
L&D Amsterdam – Corendon Kinheim: 4-2
Curaçao Neptunus – Vaessen Pioniers: 7-1

Runner-up competitie:
UVV – HCAW: 1-0
DSS – Mampaey The Hawks: 7-3

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page