Drie teams in de race voor Holland Series

L&D Amsterdam had vanmiddag de kans om zich met een overwinning op Corendon Kinheim als eerste ploeg te plaatsen voor de Holland Series. De Haarlemse honkballers staken hier echter een stokje voor. Komende week maken daardoor drie teams uit welke twee ploegen naar de finale mogen.

Corendon Kinheim blijft goed presteren in de Play-Offs. Nadat de selectie van hoofdcoach Wim Martinus vorige week al tweemaal wist te winnen van Curaçao Neptunus, werden deze week in de serie tegen L&D Amsterdam ook twee zeges geboekt. De Haarlemse honkballers, nummer drie in de reguliere competitie, staan daarmee op een tweede plaats. Met nog een serie tegen nummer vier Vaessen Pioniers voor de boeg, heeft Corendon Kinheim alle kans om zich voor het eerst sinds 2012 weer te plaatsen voor de Holland Series.

Die kansen zijn voor Vaessen Pioniers inmiddels verkeken. De Hoofddorpse ploeg won donderdag nog wel van titelverdediger Curaçao Neptunus, maar moest dit weekeinde tweemaal het onderspit delven. Daarmee zijn de honkballers van hoofdcoach Robert Klaver als eerste ploeg in de Play-Offs uitgeschakeld voor de Holland Series.

Komende week maken L&D Amsterdam, Corendon Kinheim en Curaçao Neptunus in de laatste serie van de Play-Offs uit welke twee teams zich plaatsen voor de Holland Series. Amsterdam verdedigt daarvoor in de drieluik tegen Neptunus een voorsprong van vier punten.

Corendon Kinheim – L&D Amsterdam

L&D Amsterdam ging vanmiddag in Haarlem nog wel goed van start. Op het pitchen van Tom Stuifbergen kwam de ploeg al in de eerste inning op een 0-3 voorsprong. Dat werd na punten in de tweede en derde inning zelfs 0-5. Inmiddels was startend pitcher Stuifbergen op de heuvel vervangen.

Vanaf de derde inning slaagde Corendon Kinheim erin de wedstrijd te kantelen. De Amerikaan Phil Ortez (2 uit 4), donderdag al goed voor een belangrijke homerun, leidde zijn ploeg naar de winst. In de derde inning verkleinde hij met een hit het verschil tot 2-5.
Nadat Kinheim in de vierde inning op gelijke hoogte was gekomen, sloeg hij in de zesde inning opnieuw twee ploeggenoten binnen. Door de drie runs in deze slagbeurt kwam Kinheim niet alleen voor het eerst dit duel op voorsprong, maar trok het uiteindelijk ook de winst naar zich toe. Op het pitchen van Scott Ronnenbergh en Pim Walsma wist L&D Amsterdam vanaf de derde inning niet meer te scoren.

Vaessen Pioniers – Curaçao Neptunus

In Hoofddorp won ook Curaçao Neptunus zijn tweede wedstrijd van de week. Daarmee bleven de Rotterdammers in het spoor van Corendon Kinheim. Evenals Kinheim moest ook Neptunus zich daarvoor van een achterstand terugvechten. Die was op het scorebord gekomen na punten van Pioniers in de derde en vierde inning. Glenn Bakker (3 uit 4) had het eerste punt gescoord op een tweehonkslag van Danny Rombley en stuurde een inning later met een tweepitters zelf nog eens twee punten over de thuisplaat.

Drie Rotterdamse hits veegden in de zesde inning die voorsprong echter van het scorebord. Een inning later sloeg Raily Legito zijn ploeg definitief naar de winst. Nadat eerst Urving Kemp zijn ploeg door een Hoofddorpse veldfout al op voorsprong had gebracht, sloeg Legito de bal over de hekken. Hij nam twee ploeggenoten mee over de thuisplaat en bepaalde de eindstand op 3-7.

HCAW – UVV

In de Runner-up competitie hadden gisteren DSS en UVV zich gehandhaafd in de hoofdklasse. Met de buit op zak ging het vandaag echter direct mis. UVV moest diep in het stof bijten tegen HCAW. De Bussumse ploeg sloeg zich in acht innings met 11-1 langs de Utrechtse ploeg.

Hekkensluiter Mampaey The Hawks won zijn tweede wedstrijd in de Runner-up competitie.

Hekkensluiter Mampaey The Hawks won zijn tweede wedstrijd in de Runner-up competitie.
Foto: © Rob Jelsma

Jarreau Martina (4 uit 4) besliste in de vijfde inning de wedstrijd. Bij een 3-1 voorsprong voor zijn ploeg sloeg hij met een homerun drie punten binnen. UVV gaf zich gewonnen, waardoor HCAW kon uitlopen naar de winst.

Mampaey The Hawks – DSS

Ook DSS ging vandaag onderuit. Voor de Haarlemse ploeg betekende het zelfs de eerste nederlaag in de Runner-up competitie. Hekkensluiter Mampaey The Hawks was met 3-1 te sterk. Voor de ploeg uit Dordrecht was de winst van groot belang om in de buurt te blijven van nummer drie HCAW. Het verschil tussen beide teams bleef door hun overwinningen twee punten. Volgende week maken zij in hun onderlinge serie uit welk team moet spelen tegen degradatie.

Voor Mampaey The Hawks legde Quinn Tramm (3-3-5-0) vanmiddag de basis voor de winst. Hij stond in acht innings maar vier honkslagen en geen enkel punt toe. Pas in de negende inning wist UVV na onder meer twee veldfouten veilig de thuisplaat te bereiken. Zelf had Mampaey The Hawks op dat moment al een 3-0 voorsprong genomen na punten in de derde, vijfde en zesde inning. Na het eerste tegenpunt nam Enoch Deaton het pitchen bij The Hawks over. Hij gooide met tien ballen de wedstrijd uit, waarmee de voorsprong niet meer in gevaar kwam.

Uitslagen tweede speelronde

Play-Offs:
L&D Amsterdam – Corendon Kinheim: 2-4
L&D Amsterdam – Corendon Kinheim: 4-2
Corendon Kinheim – L&D Amsterdam: 8-5

Curaçao Neptunus – Vaessen Pioniers: 3-6
Curaçao Neptunus – Vaessen Pioniers: 7-1
Vaessen Pioniers – Curaçao Neptunus: 3-7

Runner-up competitie:
UVV – HCAW: 5-9
UVV – HCAW: 1-0
HCAW – UVV: 11-1 (8 innings)

DSS – Mampaey The Hawks: 5-2
DSS – Mampaey The Hawks: 7-3
Mampaey The Hawks – DSS: 3-1

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page