Seferina beste tweede honkman in Midwest League

De 21-jarige Darren Seferina is gisteren uitgeroepen tot de beste tweede honkman van de Class A Midwest League. De profhonkballer van Curaçao is één van de drie spelers van Peoria Chiefs, die de titel Post-Season All Star hebben gekregen.

Seferina is in zijn eerste jaar voor Peoria Chiefs bezig met een uitstekend seizoen. In de maand juni kwam hij als openingsslagman voor deze club uit de organisatie van St. Louis Cardinals al tot een slaggemiddelde van .410. Hij werd daarmee de eerste speler in de clubgeschiedenis sinds 2005 met een maandgemiddelde boven de .400. Over het gehele seizoen kwam Seferina tot .281 met onder meer 22 tweehonkslagen en 22 gestolen honken. In 89 wedstrijden maakte de tweede honkman bovendien slechts negen veldfouten (.977).

Seferina leidt momenteel in zijn tweede profseizoen de Midwest League met elf driehonkslagen. Dat is het op één na hoogste aantal in één seizoen uit de clubgeschiedenis van Peoria Chiefs. Het record is in handen van Kerry Robinson, die in 1996 veertien driehonkslagen sloeg. Eerder dit seizoen sloeg de talentvolle speler van Curaçao zelfs twee driepitters in één wedstrijd, een prestatie die slechts vijf spelers van Peoria Chiefs eerder wisten te behalen.

Hofleverancier

Door zijn prestaties is Seferina nu door de managers uit de Midwest League gekozen tot beste tweede honkman van het seizoen. Seferina is daarmee één van de drie spelers van Peoria Chiefs, die zijn gekozen in het Midwest League All Star team. De andere twee zijn pitchers Austin Gomber en Kyle Grana. Daarmee is de club uit de organisatie van St. Louis Cardinals hofleverancier geworden van het Post-Season All-Star team. Het All Star team wordt opgebouwd uit de beste spelers uit de gehele competitie. De benoeming geldt alleen als onderscheiding. Er wordt aan het einde van het seizoen geen All Star Game gehouden.

Het is voor het eerst sinds 2009 dat Peoria Chiefs is vertegenwoordigd in het Post-Season All Star team van de Midwest League. Dat was bovendien het laatste jaar dat Peoria Chiefs de Play-Offs wist te halen. Peoria Chiefs, de nummer vier uit de Midwest League Western, speelt dit reguliere seizoen nog veertien wedstrijden en heeft nog altijd een kleine kans op de Play-Offs.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page