Unieke prestatie voor Van den Hurk

De dertigjarige Rick van den Hurk heeft in Japan voor een unieke prestatie gezorgd. Gisteren werd de Nederlandse profhonkballer voor de zevende keer op rij winnend pitcher voor Fukuoka SoftBank Hawks. Hij werd daarmee de eerste buitenlandse pitcher, die dit aantal wist te halen in zijn eerste seizoen.

Rick van den Hurk zit nog geen twee volledige maanden bij de hoofdmacht van de Japanse kampioen Fukuoka SoftBank Hawks, maar nu heeft hij al een indrukwekkend record neergezet. Gisteren leidde de Nederlandse pitcher zijn ploeg naar de vijfde overwinning op rij. Koploper SoftBank Hawks was in de Pacific League met 3-0 te sterk voor Chiba Lotte Mariners.

In het bijzijn van bijna 37.000 toeschouwers in het YafuOku Dome had de slagploeg van Lotte Giants acht innings lang niets in te brengen op het pitchen van Van den Hurk (10-1-2-0). De Nederlandse honkballer kreeg maar twee honkslagen tegen en stond alleen in de vierde inning een tegenstander toe op het tweede honk. Tien keer schakelde hij een tegenstander uit met drie slag.

Record

De 3-0 shut-out betekende de zevende overwinning op rij voor pitcher Rick van den Hurk, die dit seizoen tot dusver slechts zeventien punten toestond (2.47). Hiermee verbrak Van den Hurk het record in de Japanse Nippon Professional Baseball. Nog niet eerder won een buitenlandse pitcher in zijn debuutseizoen in Japan zoveel wedstrijden op rij. Van den Hurk verbeterde daarmee het aantal van zes overwinningen van Leo Kiely (1953), Brian Falkenborg (2009) en Bill Murphy (2010)

In 62 innings kwam Van den Hurk tot dusver tot 83 strikeouts. In tien wedstrijden gooide hij drie keer minimaal tien keer drie slag. Voor Fukuoka SoftBank Hawks sloeg Lee Dae-ho gisteren in de tweede inning van de wedstrijd tegen Chiba Lotte Mariners met zijn 28e homerun van het seizoen de eerste twee punten binnen. In de vijfde inning later sloeg Seiichi Uchikawa het derde en laatste punt van de wedstrijd over de thuisplaat. De Amerikaanse closer Dennis Sarfate gooide de negende inning uit voor zijn 33e save van het seizoen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page