Belangrijke zeges voor Neptunus en HCAW

Curaçao Neptunus heeft vanavond een belangrijke overwinning behaald in de strijd om plaatsing voor de Holland Series. In Amsterdam versloeg de Rotterdamse titelverdediger koploper L&D Amsterdam met 1-7. In de Runner-up competitie kwam HCAW een stap dichterbij handhaving.

L&D Amsterdam begon de laatste speelronde uit de Play-Offs vanavond in een ideale uitgangspositie. De Amsterdamse honkballers hebben aan één zege voldoende om zich te plaatsen voor de Holland Series. Dat kon de formatie van hoofdcoach Charles Urbanus vanavond, met aas Rob Cordemans op de heuvel, op eigen veld al bewerkstelligen.

Curaçao Neptunus was echter niet van plan om mee te werken. De Rotterdammers versloegen op Sportpark Ookmeer Cordemans en zijn Amsterdam met 1-7. Daarmee voelt L&D Amsterdam in het klassement ineens de hete adem van Curaçao Neptunus in zijn nek. Het verschil tussen beide teams is nu nog slechts twee punten.

Corendon Kinheim liep vanavond lichte schade op. De Haarlemse ploeg had geen antwoord op het pitchen van rookie Nick Keur (Vaessen Pioniers) en zag concurrent Curaçao Neptunus zo twee punten in het klassement uitlopen.
Ook HCAW boekte een belangrijke zege. De Bussumse ploeg was met 2-1 te sterk voor hekkensluiter Mampaey The Hawks en kan nu morgen tegen het team uit Dordrecht handhaving in de hoofdklasse veilig stellen.

L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus

L&D Amsterdam was vanavond geen enkel moment dichtbij plaatsing voor de Holland Series. Al na twee innings keek pitcher Rob Cordemans tegen een 0-4 achterstand aan. Via drie runs in de vijfde inning liepen de bezoekers uit naar 0-7. Drie van de zeven punten werden gescoord door homeruns. Dwayne Kemp sloeg de tweede pitch van de wedstrijd weg voor een solohomerun, terwijl Christian Diaz na tweepitters op rij van Stijn van der Meer en Raily Legito in de vijfde inning de bal eveneens over de hekken timmerde.

Rob Cordemans slaagde er niet in om L&D Amsterdam de Holland Series in te loodsen.

Rob Cordemans slaagde er niet in om L&D Amsterdam de Holland Series in te loodsen.
Foto: © Robert Bos

Na negen hits en zeven tegenpunten werd Cordemans op de heuvel vervangen. De achterstand wist zijn ploeg niet meer goed te maken. Ook vanavond kon Curaçao Neptunus rekenen op een ijzersterk optreden van pitcher Orlando Yntema (6-2-6-0), die alleen in de negende inning een solohomerun moest toestaan aan Nick Urbanus.

Corendon Kinheim – Vaessen Pioniers

Door de winst van Curaçao Neptunus zakte Corendon Kinheim twee dagen voor het einde van de Play-Offs naar de derde plaats. De Haarlemse ploeg slaagde er niet in om zijn tweede plaats te verdedigen. Pitcher Nick Keur (5-3-5-1) hield voor Vaessen Pioniers zijn tegenstander zes innings lang op slechts vijf honkslagen. Het was de eerste start voor Keur, die dit seizoen nog maar 2/3 inning voor de hoofdmacht van Vaessen Pioniers gooide.

Bleef het in het Haarlemse slagperk angstvallig stil, de slagploeg van het Hoofddorpse Pioniers sloeg er lustig op los. Daniel Fernandes (4 uit 5) en Quintin de Cuba (4 uit 5) waren met name op dreef. In totaal kwamen de bezoekers tot maar liefst twintig hits, waaronder drie tweehonkslagen van Vince Rooi (3 uit 6). Het was dat het inmiddels voor de Holland Series uitgeschakelde Vaessen Pioniers dit duel ook zeventien spelers achterliet op de honken, waardoor het verschil beperkt bleef tot 4-7.
Drie van de Haarlemse punten werden gescoord in de negende inning, waarbij Kinheim met lopers op het eerste en tweede honk nog wel de gelijkmaker in het slagperk kreeg. Een dubbelspel maakte echter een einde aan de wedstrijd.

UVV – DSS

In de Runner-up competitie hield UVV zijn tegenstander puntloos. In de wedstrijd om des keizers baard tegen DSS liet pitcher Timo van Ancum (7-1-3-0) in de eerste inning na twee hits en een vrije loop de honken volstromen, maar stond hierna nog slechts twee lopers toe op de honken voordat hij in de negende inning werd vervangen.

Bij DSS maakte pitcher Alex Marcussen zijn debuut voor de hoofdmacht. Hij kreeg punten tegen in de eerste en vierde inning, waardoor UVV een 5-0 voorsprong kon nemen. In de zesde inning nam Tim Halderman het pitchen over, voordat Tony Enos met zijn tweehonkslag de eindstand in de zevende inning bepaalde op 6-0.

HCAW – Mampaey The Hawks

HCAW versloeg vanavond Mampaey The Hawks met minimaal verschil, maar is daardoor nog wel slechts één overwinning verwijderd van handhaving in de hoofdklasse. Max Clarijs sloeg in de tweede inning met een tweehonkslag Kevin Nieveld (honkslag) en Rikkert Kempen (veldfout) over de thuisplaat.

In het restant van de wedstrijd moest HCAW nog de nodige moeite doen om die voorsprong te verdedigen. Want hoewel pitcher Sander Helmendach (7-3-2-1) maar twee hits toestond, wist Mampaey The Hawks wel het verschil te verkleinen tot 2-1 na een run van Gregory Trinidad in de zevende inning. Voor Mampaey The Hawks gooide de Amerikaan Enoch Deaton (5-1-7-4) het complete duel.

Uitslagen

Play-Offs
L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus: 1-7
Corendon Kinheim – Vaessen Pioniers: 4-7

Runner-up competitie
UVV – DSS: 6-0
HCAW – Mampaey The Hawks: 2-1

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page