Profar maakt rentree na twee seizoenen

De 22-jarige Jurickson Profar heeft gisteravond zijn rentree gemaakt. Nadat de honkballer van Curaçao bijna twee volledige seizoenen door blessures heeft gemist, kwam hij gisteren voor het eerst weer in actie in een wedstrijd voor het Class A-team Hickory Crawdads, waar hij ploeggenoot was van zijn jongere broer Juremi.

Jurickson Profar meldde zich dinsdag al bij de selectie van Hickory Crawdads, dat uitkomt in de South Atlantic League. Bij dit team uit de organisatie van Texas Rangers krijgt hij de komende periode kans om als aangewezen slagman wedstrijdritme op te doen. In de met 7-10 verloren wedstrijd tegen Charleston RiverDogs sloeg Profar gisteren in zijn vierde slagbeurt een honkslag, waarna hij op de honken werd vervangen door een pinch-runner.

Voor Profar was het zijn eerste wedstrijd sinds 27 september 2013 toen hij aangewezen slagman was voor Texas Rangers in de wedstrijd tegen Los Angeles Angels. Het was zelfs zijn eerste Minor League-wedstrijd sinds 18 mei 2013 toen hij nog speelde voor het Triple A-team van de club.

Operatie

Het lijkt erop dat hiermee een einde is gekomen aan een periode van twee jaar lang blessureleed. Een aantal keer eerder leek een rentree aanstaande, maar telkens keerde de kwetsuur aan zijn rechterschouder bij de jonge Profar, die lang een operatie probeerde af te houden, terug.

Nadat tijdens Spring Training begin dit jaar opnieuw een streep door zijn seizoen kon worden gezet, stemde Profar toch in met een operatie. Op 23 februari van dit jaar ging hij in Arlington onder het mes, waarna opnieuw een lange periode van revalidatie startte.

De hoogaangeschreven Profar speelde tot dusver nog maar vier seizoenen als profhonkballer in de Verenigde Staten. Daarvan speelde hij 341 wedstrijden in de Minor League en 94 wedstrijden, verdeeld over de seizoenen 2012 en 2013, in de Major League.

Goede herinneringen

Profar bewaart nog goede herinneringen aan zijn verblijf in Hickory. In dienst van het Class A-team van Texas Rangers werd hij in 2011 uitgeroepen tot  Meest Waardevolle Speler van de South Atlantic League. Hij werd bovendien de eerste actieve speler van Hickory Crawdads, die werd geselecteerd voor de All Star Futures Game.

Bij Hickory Crawdads is Profar ploeggenoot geworden van zijn jongere broertje Juremi. Het is de tweede keer dat het tweetal in de Verenigde Staten in één team speelt. Eerder gebeurde dat tijdens Spring Training van 2014. De negentienjarige Juremi Profar speelde in zijn tweede seizoen voor Hickory Crawdads tot dusver 54 wedstrijden, waarin hij zestig honkslagen sloeg (.288) met drie homeruns en 26 binnengeslagen punten. Gisteren sloeg hij als eerste honkman in de wedstrijd tegen Charleston RiverDogs, evenals zijn grote broer, één honkslag in vier slagbeurten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page