HCAW handhaaft zich in hoofdklasse

HCAW heeft op de voorlaatste dag van het seizoen zijn plek in de hoofdklasse van volgend jaar veilig gesteld. In een zonovergoten Bussumse Vallei sleepte de ploeg van hoofdcoach Ralph Milliard de laatste benodigde overwinning in de wacht.

Nummer drie HCAW en nummer vier Mampaey The Hawks speelden deze week in de Runner-up competitie om handhaving in de hoofdklasse. Vrijdagavond deed HCAW al goede zaken met een 2-1 winst. Vandaag volgde ook de tweede overwinning. Op eigen veld werd het 3-0.

Met de vierde overwinning in de Runner-up competitie heeft HCAW de derde plaats veiliggesteld en heeft de ploeg zich gehandhaafd in de hoofdklasse. Door de tweede nederlaag van deze week is Mampaey The Hawks nu veroordeeld tot het spelen van wedstrijden om promotie en degradatie tegen het Oosterhoutse Twins, de sterke kampioen uit de overgangsklasse.

In de Play-Offs bleven beslissingen vandaag uit. L&D Amsterdam slaagde er voor de tweede dag op rij niet in om zich te plaatsen voor de Holland Series. Corendon Kinheim ontsnapte in de verlenging van de wedstrijd tegen Vaessen Pioniers aan vroegtijdige uitschakeling.

L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus

In een pitchersduel tussen Kevin Heijstek (5-2-8-0) en Diegomar Markwell (6-1-9-0) bond Curaçao Neptunus voor de tweede maal L&D Amsterdam aan de zegekar. Daarmee heeft de titelverdediger bovendien de eerste plaats in de Play-Offs van de Amsterdammers overgenomen. Veilig is de Rotterdamse ploeg echter nog allerminst. Bij verlies morgen, kan Neptunus op de slotdag alsnog naast de Holland Series grijpen.

Heijstek en Markwell gooiden allebei de gehele wedstrijd. Pas in de vijfde inning brak Christian Diaz na zijn tweehonkslag de puntloze wedstrijd open. L&D Amsterdam antwoordde nog wel met een punt van Linoy Croes in de gelijkmakende vijfde inning, maar moest zijn tegenstander na runs in de zesde en zevende inning echter alsnog laten ontsnappen.

Zowel Curaçao Neptunus als L&D Amsterdam kunnen zich morgen met winst plaatsen voor de Holland Series. Mocht Corendon Kinheim morgen verliezen, dan gaan zowel Neptunus als Amsterdam allebei sowieso naar de finale en wordt de Holland Series een herhaling van vorig jaar.

Corendon Kinheim – Vaessen Pioniers

Corendon Kinheim had het vandaag opnieuw niet eenvoudig tegen het inmiddels uitgeschakelde Vaessen Pioniers. Na de nederlaag van gisteren begon de Haarlemse ploeg vanmiddag de negende inning met een 2-3 achterstand. In de slotfase wist Corendon Kinheim echter alsnog te ontsnappen. Eerst haalde Niels van Weert (vier wijd) een verlenging uit het voor nadat hij met twee man uit kon scoren op een hit van Kevin Moesquit (4 uit 5).

In de verlenging hield de Haarlemse thuisploeg zijn tegenstander met een dubbelspel puntloos. Op de derde pitch van Bayron Cornelisse in deze tiende inning sloeg Dashenko Ricardo met een tweehonkslag zijn ploeg vervolgens naar de winst: 4-3. Corendon Kinheim moet nu morgen opnieuw winnen van Vaessen Pioniers om zich te plaatsen voor de Holland Series. Bij verlies zijn de Haarlemse honkballers direct uitgeschakeld.

HCAW – Mampaey The Hawks

HCAW kon vandaag rekenen op ondersteuning van veel toeschouwers.

HCAW kon vandaag rekenen op ondersteuning van veel toeschouwers.

Kaj Timmermans (4-3-7-1) leidde vandaag in Bussum zijn ploeg naar een 3-0 shut-out. Timmermans hield het gehele duel stand en stond geen enkel punt toe. Voor HCAW scoorde Peter van Doesburg (vier wijd) en Jarreau Martina (vier wijd) punten in de derde en vierde inning. Van Doesburg wist de thuisplaat te stelen op een aangooi naar het tweede honk. Martina kon voor de 2-0 zorgen na een hit van Max Clarijs.

Mampaey The Hawks bood echter goed tegenstand en zorgde daarmee voor een interessant duel. Evan Simons en Kevin van Veen stonden samen maar zes honkslagen toe. Maar toen Roy Seltentijch (2 uit 4) de achtste Bussumse slagbeurt opende met een solohomerun, was de wedstrijd gespeeld. De ploeg van hoofdcoach Ralph Milliard kan zich opmaken voor een nieuw seizoen in de hoofdklasse. Bovendien ontloopt Milliard een strijd tegen degradatie tegen Twins, waar hij vorig seizoen nog hoofdcoach was.

UVV – DSS

In Utrecht verzekerde UVV zich voor het derde jaar op rij van de eerste plaats in de Runner-up competitie/Play-Downs. De Utrechtse ploeg versloeg voor de tweede dag op rij nummer twee DSS. Bij een 1-1 gelijke stand besliste UVV de wedstrijd in de zevende inning. Nadat Jordan Illis op een opofferingsslag zijn ploeg al voor de tweede keer dit duel op voorsprong had gebracht, sloeg Dennis de Quint een tweepunten-homerun om de voorsprong te verhogen tot 4-1.

Een inning later sloeg ook Gilmer Lampe twee punten binnen om de eindstand op 6-1 te bepalen. Pitchers Jurjen van Zijl, Gilian van Lith en Kevin Noordzij hielden de slagploeg van DSS op slecht vijf hits. Bij UVV was Dennis de Quint de grote man aan slag. Naast zijn homerun sloeg de Belg in vijf slagbeurten ook nog eens twee tweehonkslagen.

Uitslagen

Play-Offs
L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus: 1-3
Corendon Kinheim – Vaessen Pioniers: 4-3 (10 innings)

Runner-up competitie
HCAW – Mampaey The Hawks: 3-0
UVV – DSS: 6-1

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page