Colorado Rockies zet Jurrjens aan de kant

Met nog ruim een week te gaan voor het einde van het reguliere seizoen heeft Colorado Rockies de 29-jarige pitcher Jair Jurrjens aan de kant gezet. De honkballer van Curaçao speelde de afgelopen maanden voor het Triple A-team Albuquerque Isotopes.

Jurrjens, die zijn laatste wedstrijd in de Major League vorig jaar op 9 juli gooide voor Colorado Rockies in de wedstrijd tegen San Diego Padres, vernieuwde in januari van dit jaar zijn contract bij de club uit Colorado. Hierdoor kon hij voor het tweede seizoen op rij uitkomen voor het Triple A-team van de club.

De honkballer van Curaçao wist echter niet te overtuigen. Jurrjens speelde dit seizoen zeventien wedstrijden voor Albuquerque Isotopes  in de Pacific Coast League, waar hij ploeggenoot was van Roger Bernadina. Hij kwam daarin in 70 2/3 inning tot 39 keer drie slag en 23 keer vier wijd. Jurrjens stond 105 honkslagen en 54 verdiende punten toe (6.88).

All Star

Dinsdag 18 augustus speelde Jurrjens zijn laatste wedstrijd voor Albuquerque Isotopes. Hij stond vijf hits en één verdiend punt toe nadat hij na drie innings werd vervangen. Na de wedstrijd werd de pitcher van Curaçao op de Temporary Inactive List geplaatst. Het werd hierna duidelijk dat Colorado Rockies geen plek meer voor Jurrjens binnen de organisatie zag. Afgelopen vrijdag werd hij door de club aan de kant gezet.

De 29-jarige Jurrjens, een All Star in 2011, was bezig aan zijn elfde seizoen als profhonkballer. Hij kwam eerder uit voor de proforganisaties van Detroit Tigers (2007), Atlanta Braves (2008–2012) en Baltimore Orioles (2013). Tijdens de World Baseball Classic van 2006 speelde Jurrjens voor het Nederlands team.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page