Bernadina uitgeroepen tot Power Hitter of the Year

Roger Bernadina moet het dit jaar vooralsnog doen zonder een wedstrijd in de Major League, maar bekroonde zijn seizoen gisteren al wel met een onderscheiding. De 31-jarige honkballer uit Den Haag werd door zijn ploeggenoten uitgeroepen tot Power Hitter of the Year. Hij luisterde zijn titel direct op met zijn vijftiende homerun. Nog niet eerder sloeg Bernadina zoveel homeruns in één seizoen.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Colorado Springs Sky Sox werden door Albuquerque Isotopes gisteren de 2015 Players Choice Awards uitgereikt. Eén van die prijzen was voor Roger Bernadina. De 31-jarige buitenvelder werd door zijn ploeggenoten uitgeroepen tot Power Hitter of the Year. Bernadina dankt die titel met name aan zijn homeruns, het hoogste aantal in één seizoen voor de honkballer uit Den Haag.

Om zijn uitverkiezing nog extra luister bij te zetten, ramde hij niet veel later in de vijfde inning van de wedstrijd tegen Colorado Springs Sky Sox homerun nummer vijftien over de hekken van het Isotopes Park. Bernadina kreeg gisteren eenmaal vier wijd en was verder goed voor drie hits in vier slagbeurten met vier binnengeslagen punten. Het was overigens niet voldoende voor de winst. In de negende inning scoorde Colorado Springs Sky Sox het winnende punt: 4-5.

Hoofdmacht

Voor Albuquerque Isotopes was het de laatste thuiswedstrijd in de Pacific Coast League. Het seizoen wordt nu afgesloten met een serie van acht uitwedstrijden tegen Fresno Grizzlies en Sacramento River Cats, waarna een aantal spelers zich mogen gaan melden bij de hoofdmacht van Colorado Rockies voor het staartje van het seizoen in de Major League.

Met tien honkslagen in zijn laatste tien wedstrijden (.313) heeft Bernadina zijn slaggemiddelde deze maand verhoogd tot .281. Bernadina leidt Albuquerque Isotopes in aantal homeruns (15), slugging (.471) en gestolen honken (18). Hij is de nummer twee in gescoorde punten (60) en binnengeslagen punten (59). Slechts twee spelers hebben een beter slaggemiddelde.

Record

Met zijn vijftien homeruns heeft Bernadina zijn persoonlijke record uit 2005 verbroken. In dat jaar sloeg de buitenvelder in dienst van het Single A-team Savannah Sand Gnats (Washington Nationals) twaalf keer de bal het stadion uit.

Bernadina speelde dit jaar tot dusver 111 wedstrijden voor het het Triple A-team van Colorado Rockies, de club die onlangs Jair Jurrjens aan de kant zette. Voor het eerst sinds 2007 speelde Bernadina in één seizoen nog geen wedstrijd in de Major League. Tussen 2008 en 2014 kwam Bernadina in 548 wedstrijden wedstrijden uit op het hoogste niveau in de Verenigde Staten, veruit de meeste wedstrijden voor een speler afkomstig uit de Nederlandse hoofdklasse.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page