Albies uitgeroepen tot beste korte stop

De achttienjarige Ozhaino Albies is gisteren uitgeroepen tot beste korte stop van de Class A South Atlantic League. Hij is de tweede speler van Curaçao die dit seizoen is gekozen in een Post-Season All Star Team.

Albies speelde dit seizoen 98 wedstrijden voor Rome Braves. Het grote talent binnen de organisatie van Atlanta Braves kwam daarin tot een slaggemiddelde van .310. De switch-hitter kwam onder meer tot een serie van zestien opeenvolgende wedstrijden met minimaal één honkslag, gevolgd door nog eens een hitting-streak van maar liefst achttien wedstrijden op rij.

Hoewel zijn tweede profseizoen door een duimbreuk al op 3 augustus ten einde kwam, is hij door de managers van de South Atlantic League toch onderscheiden als beste korte stop. Albies is daarmee de enige speler van Rome Braves in het South Atlantic League Post-Season All Star Team.

Instructional League

Voor Albies is het een extra bekroning van een tot dusver al zeer succesvol seizoen, waarin hij onder meer deelnam een de All-Star Futures Game in het Great American Ball Park in Cincinnati. Zeer waarschijnlijk krijgt het seizoen voor Albies nog een staartje als hij zijn rentree maakt later dit jaar tijdens de Instructional League.

Albies is de tweede honkballer van Curaçao die is uitgeroepen tot Post-Season All Star. Eind vorige maand ging Darren Seferina hem voor. De 21-jarige honkballer van de Class A Peoria Chiefs werd uitgeroepen tot beste tweede honkman van de Midwest League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page