Flanegin nieuwe hoofdcoach Vaessen Pioniers

Na vijf seizoenen heeft Robert Klaver besloten zijn taken als hoofdcoach bij Vaessen Pioniers neer te leggen. Hij wordt bij de Hoofddorpse club opgevolgd door clubicoon Dè Flanegin. De Arubaan maakt zijn debuut als hoofdcoach in de Nederlandse hoofdklasse.

Met de aanstelling van Dè Flanegin keert de oud-speler van Vaessen Pioniers weer terug bij de club, die in juli van dit jaar nog zijn rugnummer 30 uit de roulatie haalde. De Arubaan speelde sinds 1993 in totaal 22 seizoenen voor de hoofdmacht van de Hoofddorpse club. Met Pioniers maakte hij in 1997 het enige clublandskampioenschap mee.

In die periode verbrak Flanegin bovendien het record van meeste gespeelde hoofdklassewedstrijden voor één club. Op zondag 12 mei 2013 verbeterde hij het aantal van 692 wedstrijden, die Jurjan Koenen voor het Bussumse HCAW had gespeeld. Na afloop van het seizoen 2014 besloot Flanegin een punt te zetten achter zijn spelersloopbaan. Op 31 augustus speelde hij zijn laatste wedstrijd in de hoofdklasse. Het werd een historische wedstrijd, waarin Flanegin op alle negen de veldposities speelde.

Holland Series

Als buitenvelder, eerste honkman en aangewezen slagman speelde Flanegin uiteindelijk in totaal 750 wedstrijden in de hoofdklasse. Flanegin was al eerder actief als coach voor Vaessen Pioniers. In 2010 was hij één van de assistenten van Bernie Beckman. Nadat Beckman in juni van dat jaar aan de kant  was gezet, namen assistent-coaches Theo Geerman, Peter Barentsen en Dè Flanegin de honneurs waar totdat Robert Klaver eind september als hoofdcoach bij de Hoofddorpse club terugkeerde.

Na vijf seizoenen doet Klaver nu een stap terug bij de hoofdmacht. Wel blijft hij als bench-coach betrokken bij Vaessen Pioniers. Onder leiding van Klaver wist Pioniers in 2011 en 2013 de Holland Series te bereiken. In 2012, 2014 en 2015 strandden de honkballers uit Hoofddorp in de Play-Offs.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page