Rentree Loek van Mil in Minor League

Loek van Mil heeft zijn rentree gemaakt in de Amerikaanse Minor League. Precies twee jaar nadat hij zijn laatste wedstrijd voor Louisville Bats had gegooid, keerde hij gisteravond voor Rochester Red Wings terug in de International League. Bij datzelfde Louisville Bats maakt mogelijk binnenkort de Arubaanse catcher Chadwick Tromp zijn debuut.

Afgelopen zondag bereikte Curaçao Neptunus in een zenuwslopende wedstrijd tegen L&D Amsterdam de Holland Series. Die finale zal de Rotterdamse titelverdediger het moeten doen zonder Van Mil, die afgelopen weekeinde al niet meer bij de selectie van Evert-Jan ’t Hoen zat.

Inmiddels heeft de dertigjarige pitcher zich gemeld in de Verenigde Staten bij Rochester Red Wings, het Triple A-team van Minnesota Twins. Eind juli bereikten beide partijen een overeenkomst, nadat Minnesota Twins de Nederlandse pitcher had gevraagd het Triple A-team te komen versterken in de strijd om de titel in de International League.

Rentree

Eerder speelde Van Mil al tussen 2006 en 2010 vijf van zijn acht profseizoenen in de Verenigde Staten voor Minnesota Twins. Zijn laatste wedstrijd op het één na hoogste niveau in de Amerikaanse profcompetitie speelde Van Mil op 2 september 2013 voor Louisville Bats, het Triple A-team van Cincinnati Reds.

Precies 24 maanden na dat optreden volgde gisteravond zijn rentree in de International League. Nadat Van Mil dinsdagavond al voor het eerst in uniform in de dug-out zat van Rochester Red Wings, maakte hij vandaag in de laatste thuiswedstrijd van Red Wings tegen koploper Scranton/Wilkes-Barre RailRiders zijn debuut. In het met ruim tienduizend toeschouwers gevulde Frontier Field mocht Van Mil de laatste twee innings gooien. Zijn team had even daarvoor via vier runs in de zevende inning een comfortabele 8-1 voorsprong genomen.

Gevaar

Die voorsprong liet Van Mil niet meer in gevaar komen. In twee innings kreeg de Nederlandse pitcher zeven tegenstanders tegenover. Voor de achtste inning had hij zelfs slechts negen ballen nodig. In de negende inning gooide Van Mil (0-1-1-0) nog eens vijftien ballen en moest hij de enige honkslag toestaan aan Rob Segedin. Na vier wijd voor Jake Cave kregen de bezoekers hierna nog wel lopers op het eerste en het tweede honk, maar met een dubbelspel werd de winst in de wacht gesleept.

Het Triple A-team van New York Yankees, dat met winst op Rochester Red Wings gisteravond de titel had kunnen pakken in de International League, werd daarmee door de ploeg van Van Mil nog even in de wachtkamer gezet.

Chadwick Tromp

Bij het Louisville Bats waarvoor Van Mil in 2013 nog gooide, zat gisteren de twintigjarige catcher Chadwick Tromp in de dug-out.  De Arubaan mocht zich melden bij dit Triple A-team uit de International League nadat catcher Ramon Cabrera was opgeroepen voor de hoofdmacht van Cincinnati Reds.

Nog niet eerder speelde Tromp hoger dan Single A-niveau. De Arubaanse catcher is bezig aan zijn derde seizoen als profhonkballer. Sinds vorig jaar speelt hij voor het Class A-team Dayton Dragons, waarvoor hij dit jaar kwam tot een slaggemiddelde van .293.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page