Yurendell de Caster terug naar Nicaragua

Yurendell de Caster keert voor het vierde seizoen terug in de Liga de Beisbol Profesional Nacional (LBPN), de profcompetitie van Nicaragua. De honkballer van Curaçao gaat opnieuw spelen voor Gigantes de Rivas. De elfde editie van de LBPN start op 3 november.

Voor Yurendell de Caster wordt het zijn tweede seizoen voor Gigantes de Rivas, nadat hij eerder al twee jaar uitkwam voor Tigres de Chinandega. Aankomend seizoen wordt De Caster opnieuw ploeggenoot van de Venezolaan Wuillians Vasquez, die eveneens de overstap maakt van Tigres de Chinandega naar Gigantes de Rivas. Gigantes de Rivas werd vorig seizoen in de LBPN winnaar van de reguliere competitie, maar werd in de finale verslagen door Indio del Boer, de nummer drie uit de reguliere competitie.

De Caster werd in januari van dit jaar de eerste speler ooit in de Liga de Beisbol Profesional Nacional, die voor de tweede keer in zijn carrière de slagtitel won. De honkballer van Curaçao sloot het seizoen af met een gemiddelde van .368 en was bovendien derde in het klassement met homeruns (5) en binnengeslagen punten (32).

Japan

De meeste homeruns (6) werden geslagen door zijn ploeggenoot Rudy van Heydoorn. De oud-speler van het Rotterdamse Neptunus en het Nederlands team honkbalt momenteel voor Ehime Mandarin Pirates, dat uitkomt in de Shikoku Island League, één van de onafhankelijke competities van Japan. In 36 wedstrijden kwam hij als eerste honkman voor de koploper tot een slaggemiddelde van .197 met twee homeruns, zes binnengeslagen punten en vier veldfouten.

Gigantes de Rivas wordt de derde club dit jaar voor Yurendell de Caster, die in maart met het Europese All Star Team in de Japanse hoofdstad Tokyo deelnam aan de Global Baseball Match. Na deze unieke serie kwam De Caster uit voor de Mexicaanse teams Toritos de Tijuana (Liga Norte de Mexico) en Piratas de Campeche (Liga Mexicana de Béisbol). Na veertien wedstrijden werd het contract van De Caster bij deze laatste club ontbonden. Hij kwam tussen 23 juni en 9 juli in de Mexicaanse Triple A-competitie tot twaalf honkslagen (.226) met twee homeruns.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page