Albies en Seferina uitgeroepen tot MVP

Nadat Ozhaino Albies en Darren Seferina recent al werden uitgeroepen tot Post-Season All Star, zijn beide Curaçaose profhonkballers nu door hun Amerikaanse profclub uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van hun Class A-team.

De achttienjarige Ozhaino Albies en de 21-jarige Darren Seferina zijn momenteel de twee grootste talenten van Curaçao in de Minor League. Dat werd al duidelijk nadat Seferina eind augustus werd uitgeroepen tot beste tweede honkman van de Midwest League.

De speler van Peoria Chiefs werd daarmee één van de Post-Season All Stars uit de Class A-competitie. Een week later viel zijn eilandgenoot Ozhaino Albies eenzelfde eer ten deel. De achttienjarige honkballer werd uitgeroepen tot beste korte stop van de South Atlantic League.

Nieuwe prijs

Beide honkballers hebben nu een nieuwe prijs aan hun palmares kunnen toevoegen. Zowel Seferina als Albies werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. Voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in het Dozer Park reikte het Class A-team Peoria Chiefs gisteren zijn teamonderscheidingen uit. Dat gebeurde in het bijzijn van 5.428 toeschouwers met een vuurwerkshow.

Tweede honkman Darren Seferina werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van Peoria Chiefs. Hij kwam dit seizoen tot een slaggemiddelde van .287 en sloeg in de maand juni zelfs .410. Verdedigend bleek de honkballer van Curaçao ook van belangrijke waarde. Daarmee kreeg Seferina uit handen van manager Joe Kruzel één van de teamonderscheidingen. Seferina leidde zijn team in slaggemiddelde en was de nummer twee in aantal gescoorde punten (55) en gestolen honken (23).

Offensive MVP

Evenals Seferina kwam ook Albies dit jaar uit in nog maar zijn tweede profseizoen. Het aanstormende talent in de organisatie van Atlanta Braves maakte de afgelopen maanden grote furore, maar zag zijn seizoen vorige maand vervroegd ten einde door een breuk in zijn rechterduim.

Niettemin werd hij eerder al wel uitgeroepen tot Post-Season All Star. Nu heeft hij bovendien nog eens twee onderscheidingen ontvangen. Albies werd door zijn Amerikaanse profclub niet alleen uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het Class A-team Rome Braves, maar kreeg bovendien een onderscheiding als Offensive MVP. Albies leidde zijn team dit seizoen in slaggemiddelde (.310) en gescoorde punten (64) en was de nummer twee met gestolen honken (29).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page