Geen Nederlanders in mogelijk Europees team

Als later dit jaar een Europees team wordt afgevaardigd naar de Aziatische wintercompetitie, vaardigt de Nederlandse honkbal- en softbalbond geen speler af. De KNBSB heeft dit besluit genomen in verband met het drukke programma in de maand november.

Na het succes van de Global Baseball Match, waarin een Europees All Star Team één van de twee wedstrijden tegen Japan eerder dit jaar won, reist mogelijk later dit jaar opnieuw een Europees team af naar Azië voor deelname aan de Aziatische wintercompetitie.

De Asia Winter Baseball League wordt dit jaar door Taiwan nieuw leven ingeblazen. Tot dusver werden twee edities gehouden. In 2012 werd Japan de eerste winnaar. De andere deelnemers in dat jaar waren twee Taiwanese teams en een selectie van de Dominicaanse Republiek.

Europees team

In 2013 werd het Japanse team uit de Nippon Professional Baseball in de finale met 6-2 verslagen door de Zuid-Koreaanse vertegenwoordiging uit de Korea Baseball Organization. Taiwan eindigde voor de Dominicaanse Republiek op een derde plaats.

In november moet de derde editie van start gaan. Hiervoor hebben onder meer de Chinese Taipei Baseball Association en de drie sterkste Aziatische profcompetities de handen ineen geslagen. De World Baseball and Softball Confederation is benaderd om een Europees team met jeugdtalenten af te vaardigen.

Nederlandse coach

De honkbal en softbalbond KNBSB heeft inmiddels laten weten niet deel te nemen, omdat de competitie deels samenvalt met de Premier 12. Ook zijn een deel van de talentvolle spelers in verband met collegeverplichtingen niet beschikbaar en start op 1 november het winterprogramma voor het AAA-team. Op dit moment bekijkt de KNBSB wel of er een Nederlandse coach kan worden afgevaardigd.

De wintercompetitie moet van 28 november tot en met 22 december in Taiwan worden gehouden. In totaal nemen vijf teams deel. Naast titelverdediger Zuid-Korea en Japan vaardigt gastheer Taiwan opnieuw twee teams af. De vijfde deelnemer moet een Europees team worden.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page