All Star Game eindigt in gelijkspel

Voor het eerst in de historie ging de strijd tijdens de jaarlijkse All Star Game tussen Team Blue en Team Red. Met een nieuwe indeling moesten de spelers uit de hoofdklasse gelijkwaardiger over de twee teams worden verdeeld. Dat werkte vandaag iets te goed. Na zeven innings eindigde de zesde All Star Game voor het eerst in een gelijkspel: 5-5. De enige winnaar werd MVP Christian Diaz.

Nog niet eerder won Evert-Jan ’t Hoen als manager de All Star Game. De succescoach, die in een jaar tijd met het Rotterdamse Neptunus kampioen van Nederland én Europa werd, lacht er om als hij daar even over nadenkt voorafgaand aan de zesde editie van de All Star Game.

Erg daarover inzitten kon hij niet. “Het is een leuke wedstrijd, maar vooral om honkbal te promoten. Winnen maakt niet uit.” Ook in zijn derde poging slaagde ’t Hoen er echter niet in. Toch was hij er met behulp van Meest Waardevolle Speler Christian Diaz vanmiddag dichtbij om met Team Blue het smetje van zijn CV te kunnen poetsen.

Meest Waardevolle Speler

Christian Diaz (2 uit 3) deed er alles voor om zijn coach bij Curaçao Neptunus aan een eerste overwinning te helpen. De rechtsvelder scoorde punten in de tweede, vierde en zesde inning. Het leverde hem na afloop, uit handen van bondscoach Steve Janssen, de titel Meest Waardevolle Speler op. Maar de winst bleef dit jaar na twee uur spelen in de tot zeven innings ingekorte wedstrijd uit.

Bondscoach Steve Janssen reikte de prijs voor MVP uit aan Christian Diaz.

Bondscoach Steve Janssen reikte de prijs voor MVP uit aan Christian Diaz.
Foto: © Rob Jelsma

Met onder meer de drie runs nam Team Blue vandaag tot driemaal toe een voorsprong in de All Star Game. Maar alle keren hadden de honkballers van Team Red een passend antwoord klaar. Daarmee eindigde de All Star Game voor het eerst in een gelijkspel. Een einduitslag die ook wel passend was bij het karakter van de wedstrijd. Winnen stond ook voor hoofdcoach Wim Martinus niet voorop. “Je doet het vooral voor de kinderen die vandaag komen kijken”, vertelt de manager van Team Red. Niettemin betekende het voor Martinus wel iets dat hij voor de tweede keer de taak als hoofdcoach had gekregen. “Zo’n uitnodiging krijg je niet zomaar.”

Druk

Moesten de toeschouwers, zo’n 830 vandaag, het op Sportpark de Paperclip doen zonder winnaar. De spelers genoten zichtbaar van hun jaarlijkse verzetje. “Voor de jongens is het leuk om eens in deze samenstelling te spelen”, zag ook ’t Hoen. Van druk was volgens hem bij niemand vandaag echt sprake. “Als je voor winst wilt spelen, moet je heel anders spelen dan we vandaag doen.”

De twee teams waren vandaag dan ook in vrijwel alles gelijk. Beide teams scoorden vijfmaal, sloegen acht honkslagen en gingen eenmaal in de fout. Evenals Diaz sloeg ook Vince Rooi (2 uit 2) bij Team Blue twee hits. Tino van Erk (1 uit 1), Shaldimar Daantji (1 uit 2 met twee binnengeslagen punten), Daniel Fernandes (1 uit 3) en Raily Legito (1 uit 4) sloegen de andere honkslagen.

Beker

Hoofdcoaches Evert-Jan 't Hoen (links) en Wim Martinus (rechts) krijgen de beker uit handen van KNBSB-voorzitter Ron Schel.

Hoofdcoaches Evert-Jan ’t Hoen (links) en Wim Martinus (rechts) krijgen de beker uit handen van KNBSB-voorzitter Ron Schel.
Foto: © Rob Jelsma

Bleven de hits van Team Blue zonder extra honken, Team Red kwam vanmiddag in Utrecht tot vijf tweepitters. Die kwamen van de knuppels van Steven Wharwood (1 uit 1), Bas Nooij (1 uit 2), Kenny Berkenbosch (1 uit 2), Kevin Moesquit (1 uit 3) en Remco Draijer (2 uit 3), de enige speler met twee hits bij Team Red. Michael Duursma (1 uit 1) en Gilmer Lampe (1 uit 4) sloegen voor Team Red beiden een honkslag.

Een aangekondigde tie-break bleef vanmiddag uit toen alle pitchers tijdens de All Star Game hadden gegooid en de wedstrijd na zeven innings werd beëindigd. Daardoor konden hoofdcoaches Evert-Jan ’t Hoen en Wim Martinus allebei uit handen van KNBSB-voorzitter Ron Schel de beker in ontvangst nemen ter afsluiting van de zesde editie van de All Star Game, die dit jaar in Utrecht voor het eerst gelijktijdig werd gehouden met de All Star Game voor de softbalsters.

          1 2 3 4 5 6 7  R H E
TEAM BLUE 0 2 0 1 0 2 0  5 8 1
TEAM RED  0 0 2 1 0 2 0  5 8 1

Pitchers Team Blue
Orlando Yntema (1): 0-0-0-1
Berry van Driel (1): 1-0-0-0
Steven van Groningen (2): 0-1-4-0
Mike Groen (1): 0-0-1-0
Kevin Kelly (1): 2-0-3-0
Bayron Cornelisse (1): 3-1-0-0

Pitchers Team Red
Rob Cordemans (1): 0-0-0-0
David Bergman (2): 1-0-3-0
Arshwin Asjes (1): 0-1-2-0
Pim Walsma (1): 1-0-1-0
Tom de Blok (2): 1-0-2-1

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page