Kalian Sams uitgeroepen tot MVP

Kalian Sams is door zijn Canadese profclub Québec Capitales uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. De honkballer uit Den Haag ontving gisteren zijn onderscheiding tijdens de jaarlijkse bekendmaking van de individuele prijzen. Vandaag werd Sams bovendien gekozen tot één van de Post-Season All Stars in de Can-Am League.

De 29-jarige Sams is bezig aan zijn derde seizoen in één van de Amerikaanse onafhankelijke profcompetities. Eerder speelde hij al delen van twee seizoenen voor Camden Riversharks in de Atlantic League. Op 22 mei volgde zijn debuut in de Canadian-American Association of Professional Baseball (CanAm League).

In dienst van Québec Capitales werd de 29-jarige Sams de afgelopen maanden één van de belangrijkste spelers. Hij leidde zijn team onder meer in aantal homeruns (16), tweehonkslagen (23) en binnengeslagen punten (65). Bovendien wist hij in 84 wedstrijden maar liefst 32 honken te stelen. Daarmee kwam hij er slechts vier te kort om het clubrecord van Michael Dumas uit 1999 te verbreken en haalde hij het op twee spelers na hoogste aantal uit de historie van Québec Capitales.

Onderscheiding

Sams kwam dit seizoen tot een slaggemiddelde van .279. Hij maakte als buitenvelder verdedigend slechts vier veldfouten. Eerder werd Sams al uitgeroepen tot Speler van de Week in de weken 30 (20 tot 26 juli) en 31 (27 juli tot 2 augustus). In juli werd Sams bovendien uitgeroepen tot Can-Am League Rawlings Player of the Month. Zijn ijzersterke seizoen is nu bekroond met de prijs voor de Meest Waardevolle Speler. Hij kreeg gisteren zijn onderscheiding bij de jaarlijkse uitreiking van de individuele prijzen van de Canadese profclub.

Sams eindigde ook op de eerste plaats in het puntenklassement voor de Man of the Match. Zeven keer werd hij dit seizoen na afloop van een thuiswedstrijd uitgeroepen tot de beste speler van Québec Capitales. Dat gebeurde tweemaal in juni (4 en 15 juni), driemaal in juli (12, 22 en 24 juli) en twee keer in augustus (2 en 15 augustus). Daarmee verdiende hij in het klassement zeventig punten en eindigde hij op gelijke hoogte met pitcher Karl Gélinas op de eerste plaats.

Post-Season All Star Team

In navolging van zijn verkiezing tot Meest Waardevolle Speler van Québec Capitales werd de 29-jarige Sams vandaag door de managers uit de Can-Am League ook uitgeroepen tot één van de Post-Season All Stars. Samen met buitenvelders Joe Maloney en Stephen Cardullo van hofleverancier Rockland Boulders werd de Nederlandse prof gekozen tot beste buitenvelder.

Het 2015 Post-Season All Star Team bestaat volledig uit spelers van de drie sterkste teams uit de Can-Am League, namelijk Rockland Boulders (vijf spelers), Quebec Capitales (vier spelers) en New Jersey Jackals (drie spelers). Sams verdiende zijn uitverkiezing onder meer door zijn derde plaats in het klassement van de Can-Am League met gestolen honken en homeruns en zijn vierde plaats in het klassement met tweehonkslagen.

Play-Offs

Gisteren moest de laatste wedstrijd van Québec Capitales uit de reguliere competitie na twee innings door het slechte weer worden afgelast. Op dat moment had de ploeg van Sams na zeven gescoorde runs in de eerste inning al een 7-0 voorsprong op hekkensluiter Garden State Grays. Québec Capitales heeft zich inmiddels geplaatst voor de Play-Offs.

De Canadese profclub won 54 van zijn 96 wedstrijden, waarmee de honkballers uit Quebec op de tweede plaats eindigden. In de best-of-five van de Play-Offs wordt vanaf woensdag nummer drie New Jersey Jackals de tegenstander. Tussen 2009 en 2013 veroverde Québec Capitales maar liefst vijf kampioenschappen op rij. Afgelopen seizoen liep de ploeg de Play-Offs nog mis.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page