L&D Amsterdam ook in Euro League Baseball

L&D Amsterdam is vandaag officieel toegetreden tot de European Association of Professional Baseball (EAPB). Als nieuwste lid van de EAPB kan de Amsterdamse club daarmee volgend jaar starten in de nieuwe Europese profcompetitie. Het totale aantal deelnemers voor deze Euro League Baseball is hiermee gekomen op tien clubs.

De gesprekken tussen de L&D Amsterdam en de European Association of Professional Baseball werden al enige tijd gevoerd. De Amsterdamse club neemt nu de plek in van Vaessen Pioniers, dat vrijwillig een stap terug heeft gedaan. De Hoofddorpse club blijft wel als aspirant-lid verbonden aan de European Association of Professional Baseball.

Met de toetreding tot de EAPB is L&D Amsterdam, naast Curaçao Neptunus, de tweede Nederlandse kandidaat geworden voor deelname aan de Euro League Baseball. Deze nieuwe Europese profcompetitie moet volgend jaar voor het eerst van start gaan. Binnenkort wordt daarvoor een voorlopig speelschema bekendgemaakt.

European Champions Cup

L&D Amsterdam plaatste zich dit seizoen als kampioen van de reguliere competitie in de Nederlandse hoofdklasse al als eerste ploeg voor de European Champions Cup, het clubtoernooi van de Europese honkbalbond CEB. Dit jaar strandde de Amsterdamse ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus tijdens het Europa Cup-toernooi in Parijs in de finale. In de Nederlandse competitie werd L&D Amsterdam ruim een week geleden door Curaçao Neptunus in de Play-Offs uitgeschakeld.

In totaal zijn nu tien teams kandidaat om aan de allereerste Euro League Baseball deel te nemen. Uit de Italiaanse competitie zijn dat T&A San Marino en Unipol Bologna, dat gisteravond de finale om het landskampioenschap verloor van Rimini. Duitsland wordt afgevaardigd door Bonn Capitals en de huidige Duitse finalist Buchbinder Legionäre, de club uit Regensburg met onder meer de Nederlandse pitcher Mike Bolsenbroek en voormalig Mr.Cocker HCAW-coach Ivan Rodriguez.

Aspirant-lid

Vorige week werd Haar Disciples als derde Duitse ploeg toegevoegd aan de Euro League Baseball. In augustus was Haar Disciples al als aspirant-lid toegetreden tot de EAPB. De Duitse club kon toetreden tot de Euro League Baseball nadat duidelijk was geworden dat vanuit Tsjechië alleen Draci Brno deel gaat nemen.

De laatste twee deelnemers aan de Euro League Baseball komen uit Frankrijk en zijn Templiers de Sénart en Rouen Huskies. Beide clubs staan momenteel in de finale van de Franse Division I.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page