Hensley Meulens manager tijdens Premier 12

Hensley Meulens wordt de manager van het Nederlands honkbalteam tijdens de Premier 12, het nieuwe wereldkampioenschap dat in november in Japan en Chinese Taipei wordt gehouden. Het wordt zijn tweede klus als bondscoach, nadat hij ook al aan het roer stond tijdens de succesvolle World Baseball Classic in 2013. De 48-jarige Meulens gaat een duo vormen met Steve Janssen.

Tijdens de Premier 12 spelen de twaalf beste landen van de wereld om de wereldtitel. Nederland heeft zich als nummer vijf van de wereldranglijst geplaatst voor dit toernooi en treft in de eerst ronde Chinese Taipei, Cuba, Canada, Puerto Rico en Italië.

Met de hoop op een vervolg van de succesvolle World Baseball Classic in 2013, waarin Nederland historie schreef door de halve finales te bereiken, is Meulens nu opnieuw benaderd om het Nederlands team te leiden. “Het is een prachtige uitdaging om met onze beste talenten voor de titel te gaan”, laat Meulens weten. “Ik voel me zeer vereerd.”

Vervanger

Drie jaar geleden werd Meulens aangesteld al als tijdelijke vervanger van de toenmalige bondscoach Brian Farley. Farley bleef in eerste instantie aan als assistent-coach, maar verliet uiteindelijk de ploeg tijdens de voorbereiding op de World Baseball Classic.

Hensley Meulens

Hensley Meulens.
Foto: © World Baseball Classic, Inc.

Nu gaat Meulens een koppel vormen met Steve Janssen, die vorig jaar met het Nederlands team de Europese titel veroverde en sinds de World Baseball Classic 2013 de bondscoach is van het Nederlands team. Meulens: “Ik kijk er naar uit om dit samen met Steve Janssen te doen. Hij is een zeer capabele honkbalcoach.”

Boeiende rit

Janssen kijkt uit naar de komst van Meulens. “Ik beschouw het als een eer om met een topcoach als Hensley samen te kunnen werken”, aldus Janssen. “Ik denk dat we elkaars kwaliteiten kunnen versterken. Het wordt een boeiende rit.”

Meulens, die onder meer tijdens de Olympische Spelen van 2000 nog als speler uitkwam voor het Nederlands team, is sinds 2003 als coach actief voor Oranje. Onder meer als assistent-coach tijdens het World Port Tournament en het Europees kampioenschap van 2003 en later ook de Olympische Spelen van 2004 en de World Baseball Classic van 2006. Sinds 2010 is Meulens hitting-coach van San Francisco Giants, met wie hij in 2010, 2012 en 2014 de World Series won.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page