Neptunus opent Holland Series met winst

Onder leiding van pitcher Diegomar Markwell heeft Curaçao Neptunus vanmiddag in het eigen Neptunus Familiestadion de Holland Series geopend met een overtuigende 7-1 overwinning. Titelverdediger Curaçao Neptunus staat voor het vierde jaar op rij in de finale en prolongeerde vorig seizoen de landstitel.

Voor de vijfde keer in de historie en de eerste keer sinds 2012 staan het Rotterdamse Neptunus en het Haarlemse Kinheim in de finale tegenover elkaar. Drie jaar geleden ging de strijd in de eerste wedstrijd van de Holland Series tussen David Bergman en Diegomar Markwell. Het leverde toen nog winst op voor de Haarlemse pitcher. Kinheim veroverde hierna met een 4-0 sweep ook de landstitel.

Sindsdien heeft Neptunus de macht in de hoofdklasse overgenomen, wat onder meer resulteerde in landstitels in 2013 en 2014. Vandaag stonden beide pitchers voor het eerst sinds 2012 weer tegenover elkaar in de eerste wedstrijd van de best-of-seven. Maar nu moest Bergman in zes innings al negen honkslagen en zes punten toestaan. Diegomar Markwell (7-1-6-1) hield daarentegen probleemloos acht innings stand. Het leverde een eenzijdige wedstrijd op waarin de Rotterdamse titelverdediger eigenlijk geen enkele keer serieus in de problemen kwam.

Bekijk het fotoverslag

Voorsprong

Diegomar Markwell werd winnend pitcher in de eerste wedstrijd.

Diegomar Markwell werd winnend pitcher in de eerste wedstrijd.
Foto: © Rob Jelsma

Markwell moest in de eerste inning met één man uit een honkslag toestaan, maar gooide hierna de deur in het slot. Vanaf de tweede inning schakelde hij met behulp van zijn veld elf tegenstander op rij uit, waarvan vier met drie slag voordat Kevin Moesquit pas in de zesde inning de tweede Haarlemse honkslag op het scorebord bracht.

Op dat moment had Curaçao Neptunus, bij wie inmiddels pitcher Loek van Mil weer uit de Verenigde Staten is teruggekeerd, zelf al een uiteindelijk beslissende 4-0 voorsprong genomen. In de derde inning had Dwayne Kemp met een tweehonkslag een rally gestart, die deze slagbeurt drie punten opleverde. Een inning later vergrootte Gyenuar Lopez na zijn tweehonkslag de voorsprong tot 4-0.

Veldfout

De eerste wedstrijd van de Holland Series werd gespeeld in het Neptunus Familiestadion.

De eerste wedstrijd van de Holland Series werd gespeeld in het Neptunus Familiestadion.
Foto: © Rob Jelsma

Pas in de zesde inning wist ook Corendon Kinheim voor het eerst te scoren. Moesquit kon na zijn hit vanaf het tweede honk scoren op een honkslag van Phil Ortez. Nog in diezelfde inning liep Curaçao Neptunus echter opnieuw verder uit. Shaldimar Daantji en Urving Kemp, beiden met een honkslag op de honken gekomen, konden profiteren van een veldfout op een geslagen bal van Giansion Boekhoudt om hun ploeg op 6-1 te brengen.

Een derde Haarlemse veldfout bracht in de achtste inning ook Benjamin Dille op de honken. Hij kon even later de eindstand bepalen op 7-1. De winst betekende de negende overwinning voor het Rotterdamse Neptunus in de Holland Series ooit op Corendon Kinheim. Zelf had Kinheim ook al negen keer van Neptunus gewonnen. In de zeventien finalewedstrijden voorafgaand aan vandaag veroverden beide clubs de landstitel tweemaal.

Best-of-seven

Zaterdag 12 september: Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim 7-1
Zondag 13 september: Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim, 14.00 uur
Donderdag 17 september: Corendon Kinheim – Curaçao Neptunus, 19.30 uur
Zaterdag 19 september: Corendon Kinheim – Curaçao Neptunus, 14.00 uur
Zondag 20 september: Corendon Kinheim – Curaçao Neptunus, 14.00 uur
Zaterdag 26 september: Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim, 14.00 uur
Zondag 27 september: Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim, 14.00 uur

                  1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
CORENDON KINHEIM  0 0 0 0 0 1 0 0 0  1  7 3
CURAÇAO NEPTUNUS  0 0 3 1 0 2 0 1 X  7 10 1

Pitchers Corendon Kinheim
David Bergman (6): 2-3-9-2
Pim Walsma (1): 1-1-0-0
Arshwin Asjes (1): 0-0-1-1

Pitchers Curaçao Neptunus
Diegomar Markwell (8): 7-1-6-1
Kevin Kelly (1): 1-0-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page