Jarige Dille slaat Neptunus naar tweede winst

Vooralsnog lijkt er voor titelverdediger Curaçao Neptunus geen vuiltje aan de lucht. Na de overwinning van gisteren werd vandaag ook de tweede wedstrijd uit de best-of-seven tegen Corendon Kinheim gewonnen. De jarige Benjamin Dille eiste een hoofdrol in de met 9-2 gewonnen wedstrijd op.

De Holland Series is vooralsnog een eenzijdige strijd geworden. Na het sterke optreden van Diegomar Markwell gisteren schitterde vandaag Orlando Yntema op de heuvel. De pitcher van het Nederlands team stond in acht innings slechts twee punten toe. Beide pitchers leidden daarmee Curaçao Neptunus dit weekeinde naar de eerste twee overwinningen in de best-of-seven van de Holland Series.

Bekijk het fotoverslag

Als donderdag de best-of-seven wordt vervolgd, krijgen de dan weer uitgeruste Markwell en Yntema de kans om hun team naar de derde landstitel op rij te gooien. Vooralsnog lijkt niets nog de Rotterdamse honkballers in de weg te staan. Na de 7-1 winst van gisteren werd het vandaag in Rotterdam eveneens nooit spannend: 9-2.

Eerste homerun

Hoofdcoach Wim Martinus zag ook vandaag zijn ploeg in Rotterdam onderuit gaan.

Hoofdcoach Wim Martinus zag ook vandaag zijn ploeg in Rotterdam onderuit gaan.
Foto: © Rob Jelsma

Het werd vanmiddag in het Neptunus Familiestadion vooral de wedstrijd van de jarige Benjamin Dille. De vandaag 29 jaar geworden Belgische international sloeg drie hits in vijf slagbeurten en bracht met een homerun en een driehonkslag vijf van de negen Rotterdamse punten over de thuisplaat.

Het was nog maar zijn eerste homerun in de hoofdklasse sinds 7 juli 2012, toen Dille in de tweede inning van de met 3-24 gewonnen wedstrijd tegen Mr.Cocker HCAW een driepuntenhomerun sloeg.

Wapenfeit

In de eerste inning sloeg de jarige Bejamin Dille (3 uit 5) de allereerste pitch die hij zag van Glenn Wassink over de omheining in het linksveld. Daarmee nam hij Dwayne Kemp (vier wijd) mee over de thuisplaat en veegde hij bovendien een 0-2 achterstand weg, die in de eerste inning op het scorebord was gekomen na runs van Kevin Moesquit en Mervin Gario. Dat bleef het enige wapenfeit van de slagploeg van Corendon Kinheim op pitcher Orlando Yntema.

In de zesde inning liet Benjamin Dille opnieuw zijn knuppel spreken. Nu sloeg hij een bal van reliever Scott Ronnenbergh de andere hoek van het Neptunus Familiestadion in. Hij bracht met die driehonkslag de broertjes Urving en Dwayne Kemp over de thuisplaat voordat hij zelf het negende punt van de wedstrijd kon scoren.

Sweep

Pitcher Orlando Yntema (Curaçao Neptunus).

Pitcher Orlando Yntema (Curaçao Neptunus).
Foto: © Rob Jelsma

Tussen de twee dreunen van Benjamin Dille door scoorde Curaçao Neptunus in de vierde en vijfde inning nog eens viermaal, waarmee de overwinning al vroeg in de wedstrijd niet meer in gevaar kon komen. Daarmee heeft titelverdediger Curaçao Neptunus een comfortabele 2-0 voorsprong genomen in de best-of-seven van de Holland Series.

Zeven keer eerder eindige een Holland Series in een sweep. Driemaal gebeurde dat door het Rotterdamse Neptunus, de laatste keer in 2013 toen Vaessen Pioniers in vier wedstrijden op rij werd verslagen. Het was bovendien de tweede keer dat er een sweep was in een best-of- seven. De eerste keer was toen Kinheim in 2012 de best-of-seven tegen Neptunus met 4-0 had gewonnen. Dat was vooralsnog de laatste overwinning in een wedstrijd uit de Holland Series voor de Haarlemse ploeg. Vanaf donderdag krijgt Corendon Kinheim de kans om een sweep te voorkomen.

                  1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
CORENDON KINHEIM  2 0 0 0 0 0 0 0 0  2 5 0
CURAÇAO NEPTUNUS  2 0 0 1 3 3 0 0 X  9 9 1

Pitchers Corendon Kinheim
Glenn Wassink (5+2 man): 1-4-4-0
Scott Ronnenbergh (1+3 man): 1-1-4-0
Pim Walsma (2): 1-0-1-0
Arshwin Asjes (1): 1-0-0-0

Pitchers Curaçao Neptunus
Orlando Yntema (8): 3-0-5-1
Berry van Driel (1): 1-0-0-0

Best-of-seven

Zaterdag 12 september: Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim 7-1
Zondag 13 september: Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim 9-2
Donderdag 17 september: Corendon Kinheim – Curaçao Neptunus, 19.30 uur
Zaterdag 19 september: Corendon Kinheim – Curaçao Neptunus, 14.00 uur
Zondag 20 september: Corendon Kinheim – Curaçao Neptunus, 14.00 uur
Zaterdag 26 september: Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim, 14.00 uur
Zondag 27 september: Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim, 14.00 uur

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page