Arribas kampioen in de New York-Penn League

Danny Arribas heeft gisteravond met West Virginia Black Bears het kampioenschap veroverd in de Class A New York-Penn League. Een dag eerder bezorgde de 22-jarige Nederlandse profhonkballer zijn team in de elfde inning nog een belangrijke walk-off overwinning.

Arribas werd maandag de held van de avond. In een ijzingwekkende thriller sloeg hij in de eerste wedstrijd van de best-of-three tegen Staten Island Yankees  bij een 3-3 tussenstand, met lopers op het tweede en derde honk, één man uit en twee slag in de tweede helft van de elfde inning de bal hard het midveld in.

Aangewezen slagman Arribas (1 uit 5) wist meteen wat dat betekende. Hij had zojuist zijn ploeg naar een 4-3 overwinning geslagen in de eerste wedstrijd van de best-of-three om het kampioenschap in de New York-Penn League. Niet veel later kreeg Arribas op het Monongalia County Ballpark een Gatorade-douche van zijn spelers.

Kampioenschap

Gisteravond volgde de tweede en beslissende overwinning van West Virginia Black Bears. Staten Island Yankees werd op het Richmond County Bank Ballpark met 1-3 verslagen. In de zevende inning werkte Carlos Munoz met een solohomerun een 1-0 achterstand weg. In de negende inning sloeg Casey Hughston zijn ploeg vervolgens met een tweepunten-homerun naar de winst. Arribas speelde het gehele duel als aangewezen slagman.

Danny Arribas.

Danny Arribas.
Foto: © West Virginia Black Bears

West Virginia Black Bears werd nog maar dit jaar opgericht. In het eerste seizoen van de club eindigde het Class A-team van Pittsburgh Pirates, mede door de inbreng van Arribas, op de tweede plaats in de Pinckney Division van de New York-Penn League. Als wildcard-winnaar pakte de ploeg vervolgens gisteravond ook de hoofdprijs.

All Star Game

Arribas leidde dit jaar West Virginia Black Bears in punten (38), was tweede in aantal homeruns (3) en derde in aantal binnengeslagen punten (29). Zijn succesvolle seizoen leverde hem in augustus al een selectie op voor de All Star Game van de New York-Penn League.

In zijn eerste seizoen in een Single A-competitie kwam Arribas vanaf juni in zestig wedstrijden tot een slaggemiddelde van .284, waarmee hij over vijf seizoenen nog altijd een heel hoog gemiddelde heeft: .282. Op Roger Bernadina na is Arribas de langstspelende honkballer uit de Nederlandse competitie in de Amerikaanse Minor League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page