Kandidaten voor Olympische Spelen 2024 bekend

Het Internationale Olympisch Comité (IOC) heeft vandaag de kandidaat-steden bekendgemaakt voor de organisatie van de Olympische Zomer Spelen van 2024. Vijf steden hebben hun kandidatuur bij de mondiale sportkoepel ingediend.

Gisteravond verstreek de deadline voor steden om zich aan te melden als kandidaat voor de Olympische Spelen van 2024. Eén van de voornaamste kandidaten is Los Angeles. De Amerikaanse stad kan na Londen de eerste stad worden die voor de derde keer ooit gastheer wordt van de Olympische Spelen.

Door de invoering van de Olympic Agenda 2020 hebben vanaf 2020 gaststeden de mogelijkheid om zelf keuzesporten aan het programma toe te voegen. Om die reden maken honkbal en softbal al kans om toe te worden gevoegd aan de Zomer Spelen van 2020 in de Japanse hoofdstad Tokyo. Over twee weken doet het organisatiecomité hierover een aanbeveling aan het IOC.

Honkbal en softbal

Als de Olympische Spelen voor 2024 worden toegewezen aan Los Angeles, is de kans groot dat het Amerikaanse organisatiecomité honkbal en softbal toevoegt aan het programma. In de plannen die Los Angeles eerder al bekendmaakte, werd het Dodger Stadium als speellocatie genoemd voor een mogelijk Olympisch honkbal- en softbaltoernooi.

Om de Olympische Spelen toegewezen te krijgen, moet Los Angeles de concurrentie aangaan met vier andere steden. Het IOC heeft ook aanmeldingen ontvangen van het Hongaarse Boedapest, het Duitse Hamburg, het Franse Parijs en het Italiaanse Rome. Het Canadese Toronto heeft alsnog afgezien van zijn kandidatuur.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page