Terugkeer Balentien in Eastern League

Na bijna vijf maanden is Wladimir Balentien teruggekeerd op het veld voor Yakult Swallows. De 31-jarige honkballer van Curaçao maakte gisteren zijn rentree voor het tweede team van de club in de Japanse Eastern League. Hier krijgt hij de kans om de komende dagen wedstrijdritme op te doen.

Wladimir Balentien miste de start van de competitie, nadat hij in het naseizoen een operatie moest ondergaan aan zijn linker achillespees. In april leek de honkballer van Curaçao volledig hersteld en maakte hij op 21 en 22 april zijn rentree op het veld voor het tweede team van Yakult Swallows.

In de Eastern League speelde hij twee wedstrijden en sloeg hij één homerun, voordat hij op 24 april terugkeerde bij de hoofdmacht. Zijn terugkeer bleek echter van korte duur. Bij een poging een bal te vangen in de wedstrijd tegen Yomiuri Giants, verrekte Balentien een spier en moest hij na vijf innings opnieuw geblesseerd de wedstrijd verlaten.

Nieuwe operatie

Na onderzoek bleek een spier in zijn linkerbeen te zijn verrekt. Een nieuwe operatie was noodzakelijk, waarna Balentien terugkeerde naar de Verenigde Staten. Daar werkte hij de afgelopen maanden aan zijn herstel. Dat nam uiteindelijk ruim vier maanden in beslag. Vorige week maandag arriveerde Balentien op Narita International Airport. Een dag later meldde hij zich voor het eerst bij zijn club, waar hij zich aansloot bij de training van het Ni-gun team van Yakult Swallows, dat uitkomt in de Eastern League.

Gisteren speelde hij ook weer zijn eerste wedstrijd voor het tweede team van zijn club. In de met 4-3 gewonnen wedstrijd tegen Chiba Lotte Marines speelde Balentien als aangewezen slagman. Hij kreeg in vier slagbeurten één keer drie slag en twee keer vier wijd. Na zijn tweede vrije loop werd Balentien op de honken vervangen voor een pinch-runner. Ook de Amerikaan Lastings Milledge komt momenteel uit voor het Ni-Gunt team. De verwachting is dat Balentien de komende dagen nog een aantal wedstrijden gaat spelen voor dit zogenaamde farm-team van Yakult Swallows om te kijken of hij volledig is hersteld voor een terugkeer in de Japanse Nippon Professional Baseball (NPB).

Premier 12

Het reguliere seizoen in de Central League van de NPB loopt nog in ieder geval tot en met zondag 4 oktober als Yakult Swallows in het Tokyo Dome op bezoek gaat bij Yokohama Bay Stars voor een laatste inhaalwedstrijd. In totaal speelt Yakult Swallows nog achttien reguliere wedstrijden. De club, vorige twee seizoenen nog laatste, gaat momenteel aan de leiding in de Central League.

Mocht Balentien volledig fit zijn, dan staat mogelijk ook de deur voor de Homerun King uit de Japanse profcompetitie open voor een terugkeer in het Nederlands team tijdens de aankomende Premier 12, die onder meer in Japan wordt gehouden. Hiervoor moet de Nederlandse honkbal- en softbalbond op 10 oktober de definitieve selectie indienen. Balentien maakte ook deel uit van de succesvolle Nederlandse ploeg tijdens de World Baseball Classic in 2013.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page