Balentien terug in NPB met een homerun

Na slechts één wedstrijd voor het Ni-Gun team heeft Wladimir Balentien vandaag zijn rentree gemaakt voor de hoofdmacht van Yakult Swallows in de Japanse Central League. Hij liet zien het slaan nog niet te zijn verleerd. In de zesde inning sloeg de honkballer van Curaçao meteen een homerun.

De terugkeer van de 31-jarige Wladimir Balentien in de Nippon Professional Baseball is daarmee sneller gegaan dan verwacht. Afgelopen dinsdag speelde hij nog maar zijn eerste wedstrijd sinds 24 april.

Inmiddels lijkt Balentien voldoende te zijn hersteld van zijn operatie aan zijn linkerbeen en besloot de technische leiding van Yakult Swallows om de honkballer van Curaçao op te roepen voor de hoofdmacht. Vandaag speelde hij zijn tweede wedstrijd van het seizoen en zijn 490e wedstrijd in totaal in de Nippon Professional.

Strijd

Waar Rick van den Hurk met zijn Fukuoka SoftBank Hawks gisteren met een 5-3 overwinning op Saitama Seibu Lions al het kampioenschap veroverde in de Pacific League, is Tokyo Yakult Swallows nog volop in de strijd om de titel in de Central League.

De ploeg van Balentien, de afgelopen twee seizoenen nog laatste, gaat momenteel met 67 overwinningen aan de leiding, maar wordt op de voet gevolgd door Hanshin Tigers en Yomiuri Giants. Vandaag werd met 3-6 verloren van Yomiuri Giants. Balentien sloeg twee van de zeven honkslagen voor zijn ploeg. Yomiuri Giants kwam tot acht hits.

Homerun

De nummer drie uit de Central League nam via een solohomerun in de tweede en punten in de vijfde en zesde inning een 1-6 voorsprong. In de zesde inning verkleinde Balentien de achterstand toen hij, met één ploeggenoot op de honken, de bal het met ruim 21 duizend toeschouwers gevulde Jingu Stadium uit sloeg. Het was de eerste homerun van het seizoen voor de Japanse Homerung King en zijn 154e in de NPB.

Balentien startte het duel in het linksveld en was de nummer vijf in de slagvolgorde. In de negende inning werd hij vervangen voor Tsuyoshi Ueda. Hij sloeg in vier slagbeurten twee hits. In de tweede inning ging hij uit door een grondbal. In de vierde inning sloeg Balentien een honkslag in het midveld, voordat hij in de zesde inning de bal over de hekken in het rechtsveld sloeg. In de achtste inning sneuvelde de honkballer van Curaçao met drie slag.

Climax Series

Rick van den Hurk kan zich met zijn Fukuoka SoftBank Hawks al opmaken voor de Climax Series, de strijd om de Japanse landstitel. Voor de tweede keer op rij en de negentiende keer in de clubhistorie werd gisteren het kampioenschap veroverd in de Pacific League. Eerder deed de ploeg dat in 2010, 2011 en 2014.

De formatie van de dit jaar debuterende 52-jarige hoofdcoach Kimiyasu Kudo verzekerde zich met zijn 85e overwinning van het seizoen van de eerste plaats met nog maar liefst zestien wedstrijden te gaan. Geen enkel team deed dat sneller in de historie van de Nippon Professional Baseball. Vorig jaar werd de titel in de Pacific League na een ruime voorsprong pas in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen veroverd. In de Nippon Professional Baseball verdedigt Fukuoka SoftBank Hawks de titel.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page