Corendon Kinheim grijpt laatste strohalm

Met twee homeruns heeft Bryan Engelhardt vanmiddag in het Haarlemse Pim Mulierstadion Corendon Kinheim in de race gehouden voor de landstitel. Hij sloeg vier punten binnen en leidde zijn ploeg naar een 8-4 overwinning, waarmee Kinheim een vijfde wedstrijd forceerde.

Curaçao Neptunus had vanmiddag in het Pim Mulierstadion de kans om zijn titel voor het tweede jaar op rij te prolongeren. Na de drie eerdere overwinning was een vierde zege in de best-of-seven van de Holland Series vandaag voldoende voor het kampioenschap.

Bekijk het fotoverslag

De champagne bleef vandaag echter nog opgeborgen. De Rotterdamse ploeg slaagde er geen enkele keer in om op voorsprong te komen op het pitchen van Tom Stuifbergen. De voormalig profhonkballer zat de afgelopen wedstrijden een schorsing uit en was op tijd inzetbaar om een sweep voor Corendon Kinheim te voorkomen. Stuifbergen stond in de eerste zes innings maar één tegenstander toe op het tweede honk.

Vertrouwen

Tom Stuifbergen in actie voor Corendon Kinheim.

Tom Stuifbergen in actie voor Corendon Kinheim.
Foto: © Rob Jelsma

Dat gaf zijn ploeggenoten voldoende vertrouwen om dit duel op voorsprong te komen. De grote man aan slag bij de Haarlemse thuisploeg werd Bryan Engelhardt (3 uit 4). De linksvelder, die twee weken geleden nog voor de derde keer de Homerun Derby van de hoofdklasse won, sloeg tot tweemaal toe de bal het stadion uit.

Tegen de tijd dat hij de eerste keer de bal over de hekken timmerde, was de voorsprong voor Corendon Kinheim in de vijfde inning al opgelopen tot 5-0. In de zevende inning joeg Engelhardt andermaal een bal het stadion uit. Opnieuw was dat hard nodig. Even daarvoor was Curaçao Neptunus terug gekomen tot 5-4 na een solohomerun van Gianison Boekhoudt, gevolgd door hits van Christian Diaz, Rien Vernooij, Shaldimar Daantj en Dwayne Kemp.

Eindstand

Phil Ortez scoort het eerste punt voor Corendon Kinheim.

Phil Ortez scoort het eerste punt voor Corendon Kinheim.
Foto: © Rob Jelsma

De tweede homerun van Engelhardt maakte duidelijk dat er voor Curaçao Neptunus vandaag niets te halen was. In de achtste inning brachten Dashenko Ricardo en Jeffrey Arends op een honkslag van Jochem Koedijk de 8-4 eindstand op het scorebord.

Met de winst forceerde Corendon Kinheim een vijfde wedstrijd in de best-of-seven. Ook die wordt morgen in het Pim Mulierstadion gespeeld. Voor de NOS-camera’s stuurt hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen dan Orlando Yntema naar de heuvel. De international, winnaar in de tweede wedstrijd uit de Holland Series, werd vandaag nog aan de kant gehouden. Dat gaf Kenny van den Branden de kans om voor het eerst zijn opwachting te maken in de Holland Series. De Belg, eerder nog succesvol tijdens de Europese clubfinale tegen Unipol Bologna, wist zijn ploeg vandaag niet naar de titel te leiden.

                  1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
CURAÇAO NEPTUNUS  0 0 0 0 0 0 4 0 0  4 11 0
CORENDON KINHEIM  0 0 2 0 3 0 1 2 X  5 13 0

Pitchers Curaçao Neptunus
Kenny van den Branden (5 2/3): 2-2-8-0
Jorian van Acker (1 2/3+2 man): 0-1-5-0
Berry van Driel (2/3): 0-0-0-0

Pitchers Corendon Kinheim
Tom Stuifbergen (6 2/3+1 man): 5-0-9-0
Pim Walsma (2 1/3): 2-1-2-0

Best-of-seven

Zaterdag 12 september: Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim 7-1
Zondag 13 september: Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim 9-2
Vrijdag 18 september: Corendon Kinheim – Curaçao Neptunus 6-11
Zaterdag 19 september: Corendon Kinheim – Curaçao Neptunus 8-4
Zondag 20 september: Corendon Kinheim – Curaçao Neptunus, 13.00 uur
Zaterdag 26 september: Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim, 14.00 uur *
Zondag 27 september: Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim, 14.00 uur *

* Indien nodig

 

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page