Twins op voorsprong tegen Mampaey The Hawks

Twins heeft vandaag met een 1-4 overwinning op Mampaey The Hawks een 1-0 voorsprong genomen in de best-of-five om promotie/degradatie. Bij de kampioen uit de overgangsklasse gooide Justin Erasmus een complete wedstrijd.

Drie jaar geleden versloeg Mampaey The Hawks het noodlijdende Sparta/Feyenoord in de Promotie/Degradatie Series om voor het eerst in de clubgeschiedenis te promoveren naar de hoofdklasse.

Eenvoudig had de ploeg uit Dordrecht het echter geen enkel moment op het hoogste niveau. Vorig jaar degradeerde Mampaey The Hawks aanvankelijk al uit de hoofdklasse, nadat de strijd om promotie/degradatie werd verloren van overgangsklasser DSS. Maar nadat AdoLakers uit de hoofdklasse verdween, kon Mampaey The Hawks echter alsnog het verblijf in de hoofdklasse verlengen.

Onzeker

Een vierde seizoen in de hoofdklasse is voor Mampaey The Hawks nu zeer onzeker geworden. In de eerste wedstrijd van de best-of-five tegen Twins, de kampioen uit de overgangsklasse, ging Mampaey The Hawks met zijn Amerikaanse ace Enoch Deaton op de heuvel al direct onderuit.

Het duel tussen de nummer één uit de overgangsklasse en de nummer acht uit de hoofdklasse werd gedomineerd door de pitchers. Bij Mampaey The Hawks gooide de Amerikaan Enoch Deaton acht sterke innings. Voor Twins stond Justin Erasmus, die met Australië in 2009 deelnam aan de World Baseball Classic, zelfs het gehele duel op de heuvel.

Cruciale veldfouten

Justin Erasmus gooide een complete wedstrijd voor Twins.

Justin Erasmus gooide een complete wedstrijd voor Twins.
Foto: © Robert Bos

De gretige honkballers uit Oosterhout, die na het missen van promotie in 2013 nu de nieuwe kans op terugkeer in de hoofdklasse met beide handen willen grijpen, beten zich direct vast in hun tegenstanders. De beleving maakte uiteindelijk vanmiddag in Dordrecht het verschil. Tot driemaal toe profiteerde Twins van cruciale veldfouten in het spel van hoofdklasser Mampaey The Hawks.

Daardoor kon Mick Molenaar (honkslag) in de vierde inning de score openen. Nadat Stijn Janssens (honkslag) op een opofferingsslag van Anhtony Vrolijk de voorsprong een inning later had verdubbeld, besliste Twins op nog eens drie Dordtse veldfouten het duel in de achtste inning.

Enige punt

Door twee van die veldfouten kreeg Twins in deze slagbeurt niet alleen meteen zijn eerste twee slagmannen op de honken, maar kon bovendien pinch-runner Nick Peels vanaf het eerste honk voor de 0-3 zorgen. Met de achtste honkslag voor Twins sloeg Bart Janssen (2 uit 4) het vierde en laatste punt voor zijn ploeg binnen.

Die voorsprong was voldoende voor de winst. Pitcher Justin Erasmus (8-1-7-0) hield zeven innings lang zijn tegenstander volledig onder controle. Het enige punt scoorde Mampaey The Hawks pas in de achtste inning toen Jules Peters bij een dubbele steelpoging de thuisplaat wist te passeren.
Met de overwinning heeft Twins een 1-0 voorsprong genomen in de best-of-five. Morgenmiddag wordt om 14.30 uur de serie vervolgd in Oosterhout. Twins probeert voor het eerst sinds 2004 terug te keren in de hoofdklasse. Eerder speelde de club tussen 1994 en 1999 en tussen 2003 en 2004 al acht seizoenen op het hoogste niveau.

                   1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
TWINS              0 0 0 1 1 0 0 2 0  4 8 0
MAMPAEY THE HAWKS  0 0 0 0 0 0 0 1 0  1 7 4

Pitchers Twins
Justin Erasmus (9): 8-1-7-0

Pitchers Mampaey The Hawks
Enoch Deaton (8): 6-2-8-4
Evan Simons (1): 0-0-0-0

Best-of-five

Zaterdag 19 september: Mampaey The Hawks – Twins 1-4
Zondag 20 september: Twins – Mampaey The Hawks, 14.30 uur
Zaterdag 26 september: Mampaey The Hawks – Twins, 14.00 uur
Zondag 27 september: Twins – Mampaey The Hawks, 14.30 uur *
Zaterdag 3 oktober: Mampaey The Hawks – Twins, 14.00 uur *

* Indien nodig

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page