Twins dichtbij promotie naar hoofdklasse

De honkballers van Twins hebben nog maar aan één overwinning voldoende om voor het eerst sinds 2004 terug te keren in de hoofdklasse. De kampioen uit de overgangsklasse versloeg vandaag in Oosterhout voor de tweede dag op rij hoofdklasser Mampaey The Hawks.

Op sportpark De Slotbosse Toren besliste Twins de tweede wedstrijd uit de best-of-five om promotie/degradatie in de zesde inning. Dat gebeurde net nadat Mampaey The Hawks juist de winst in het vizier had gekregen. De nummer acht van de hoofdklasse bleef echter alsnog met lege handen achter.

Voor Mampaey The Hawks was het de tweede nederlaag op rij tegen de kampioen uit de overgangsklasse. Daarmee lijkt handhaving op het hoogste niveau voor The Hawks ver weg. Ook vorig jaar degradeerde de club uit Dordrecht aanvankelijk, maar kon het terugkeren in de hoofdklasse nadat AdoLakers werd opgeheven.

Rally

Pitcher Quinn Tramm begon voor Mampaey The Hawks de wedstrijd nog goed en stond in de eerste vijf innings maar één honkslag toe. Ondertussen zag hij hoe zijn ploeg in de zesde inning de puntloze wedstrijd openbrak met een rally van zes hits. Tot dat moment hadden de bezoekers ook nog maar één honkslag geslagen. Maar via onder meer tweehonkslagen van Steven Wharwood en Gregory Trinidad nam Mampaey The Hawks een comfortabel lijkende 0-4 voorsprong.

Shurty Tremus in actie voor Twins.

Shurty Tremus in actie voor Twins.
Foto: © Robert Bos

Comfortabel was dat echter allerminst. In paniek raakten de honkballers uit Oosterhout namelijk geen moment. Enkele luttele momenten later was de voorsprong al van het scorebord geveegd en had Twins zelfs een 5-4 voorsprong genomen. De ploeg profiteerde van onder meer drie vrije lopen in de zesde inning, waarvan één zelfs met volle honken.

Kleine kans

Nadat eerst Berry van Donselaar (2 uit 4) al met een tweehonkslag twee punten had binnengeslagen, sloeg niet lang daarna pinch-hitter Tair Vrutaal zijn ploeg met een hit op voorsprong. Hij bracht daarmee Christoper Gé en Stijn Janssens over de thuisplaat: 5-4.

Alleen in de negende inning kreeg Mampaey The Hawks nog een kleine kans toen Odion Gouverneur de slagbeurt opende met een honkslag. Maar nadat de broodnodige stootslag uitbleef, drukte pitcher Matthew Latta met twee strikeouts de kans de kop in. Daarmee hield Twins zijn 5-4 voorsprong vast en kan het nu volgende week zaterdag in Dordrecht terugkeer in de hoofdklasse veiligstellen.

                   1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
MAMPAEY THE HAWKS  0 0 0 0 0 4 0 0 0  4 8 0
TWINS              0 0 0 0 0 5 0 0 X  5 4 1

Pitchers Mampaey The Hawks
Quinn Tramm (5 2/3+3 man): 2-6-3-0
Kevin van Veen (2 1/3): 1-0-1-0

Pitchers Twins
Ben van Nuffel (5 2/3+1 man): 7-3-4-1
Cody Chartrand (1 1/3): 0-0-4-0
Remco Gorisse (1): 0-1-0-0
Matthew Latta (1): 0-0-0-0

Best-of-five

Zaterdag 19 september: Mampaey The Hawks – Twins 1-4
Zondag 20 september: Twins – Mampaey The Hawks 5-4
Zaterdag 26 september: Mampaey The Hawks – Twins, 14.00 uur
Zondag 27 september: Twins – Mampaey The Hawks, 14.30 uur *
Zaterdag 3 oktober: Mampaey The Hawks – Twins, 14.00 uur *

* Indien nodig

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page