Hoofdcoach Ralph Milliard weg bij HCAW

Hoofdklasser HCAW moet voor het volgende seizoen op zoek naar nieuwe coaches. De Bussumse club heeft in overleg besloten om de samenwerking met hoofdcoach Ralph Milliard te beëindigen. Assistent-coach Marlon Frolijk vertrekt naar overgangsklasser RCH-Pinguïns.

Voor Ralph Milliard komt daarmee na een jaar al een einde aan zijn verblijf bij het Bussumse HCAW. De voormalig Major Leaguer was bezig aan zijn derde seizoen als coach in de hoofdklasse, nadat hij eerder in 2011 en 2012 al assistent-coach was bij Corendon Kinheim. Vorig jaar stond de oud-speler van HCAW nog aan het roer bij Twins uit Oosterhout, waarmee hij in 2014 tweede werd in de overgangsklasse.

Milliard werd vorig jaar de opvolger van Ivan Rodriguez, die na twee seizoenen opstapte als hoofdcoach. Rodriguez verhuisde naar de Duitse Bundesliga waar hij momenteel met Regensburg Legionäre één overwinning verwijderd is van de landstitel.

Degradatie

Onder leiding van Milliard won HCAW in het reguliere seizoen tien van zijn 42 wedstrijden, waarmee een zevende plaats werd behaald. In de Runner-up competitie voegde de Bussumse club nog vijf zeges aan het totaal toe, waarmee de strijd tegen degradatie in het laatste speelweekeinde net werd ontlopen.

Ook assistent-coaches Marlon Frolijk en Robbert Keetelaar keren niet terug in de dug-out van HCAW. Zaterdag werd al bekend dat Frolijk de overstap maakt naar RCH-Pinguïns, waar hij Ab de Boer opvolgt als hoofdcoach van de club uit de overgangsklasse. Frolijk kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor HCAW, waarvan de laatste twee als assistent-coach bij de hoofdmacht. Keetelaar heeft aangegeven meer tijd vrij te willen maken voor zjin gezin. De komende periode gaat HCAW op zoek naar een nieuwe coaching-staf voor het aankomende seizoen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page