Azzurri behoorlijk Italiaans naar Premier 12

Terwijl in Nederland al regelmatig nieuws wordt gebracht over coaches, die met de spelers als Nederlands Koninkrijksteam naar de Premier 12 gaan, bleef het in Italië lang opvallend stil in dit verband. Toen de Nederlandse honkbalsite enkele weken geleden aan de Italiaanse bondscoach Marco Mazzieri vroeg of hij al nieuws had over zijn selectie voor Taiwan en Japan, hulde hij zich nog in stilzwijgen. Afgelopen weekend doorbrak de Italiaanse journalist Mino Prati dit eenzijdig embargo en interviewde hij Mazzieri voor een artikel op de website Baseball.it.

Daarin komt naar voren dat Italië dit najaar met een hoog Italiaans gehalte aan spelers uit de eigen Italian Baseball League deel gaat nemen aan de Premier 12. “Deels uit eigen keus, deels door externe omstandigheden zullen we met een vrijwel IBL-gemarkeerde ploeg gaan, maar we zitten wel krap in onze pitchers”, waarschuwt de Italiaanse bondscoach.

Hij hoopt vurig de Braziliaans-Italiaanse pitcher Tiago da Silva te kunnen aantrekken, maar deze ligt vast bij de Cardenales de Lara in de Venezolaanse competitie. “Die laten hem niet makkelijk voor drie weken gaan vanuit hun drie maanden durende competitie”, vreest Mazzieri. “Op dit moment kan ik alleen maar pessimistisch zijn!”

Verhinderd

De Italiaanse pitcher Tiago da Silva in actie.

De Italiaanse pitcher Tiago da Silva in actie.
Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

Hun grote held Alex Liddi, geboren in San Remo, opgeleid in Italië en gepiekt in de Major League bij de Seattle Mariners, is ook verhinderd om de Azzurri te helpen dit najaar. Hij heeft volgens Mazzieri verplichtingen in de wintercompetitie van Mexico. Andere echte Italianen, zoals IBL-spelers Giuseppe Mazzanti en Riccardo de Santis, hebben zich bij de bondscoach afgemeld wegens beperkt verlof van hun dagelijks werk.

Gevraagd naar zijn streven in Taiwan, antwoordt Mazzieri dat hij hoopt de kwartfinales te halen. Maar hij is zich bewust dat veel zal afhangen van zijn pitching-staf.

Oefenwedstrijden

Mazzieri verklaart, dat zijn ploeg op 24 oktober naar Taiwan vliegt en pas daar gaat beginnen aan de voorbereiding met twee trainingen per dag gedurende de eerste week. Vanuit Rome probeert hij drie vriendschappelijke wedstrijden te organiseren in de eerste dagen van november.

Vanaf 5 november bevinden we ons onder de vleugels van de plaatselijke organsiatie en die heeft voor ons oefenwedstrijden geregeld tegen Venezuela op 6 november en tegen Mexico op 7 november. Op 10 november begint de Premier 12 voor ons met de officiële wedstrijd tegen Puerto Rico”, aldus Mazzieri.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page