Nederlands team voor voorbereiding naar Curaçao

De honkballers van het Nederlands Koninkrijksteam reizen voor de voorbereiding op de Premier 12 volgende week af naar Curaçao. Daar worden van zondag 11 tot en met maandag 19 oktober onder meer een tweetal oefenwedstrijden gespeeld.

Elk jaar bereidt een groot deel van de nationale ploeg zich op Curaçao voor op het nieuwe seizoen. Maar het is pas voor het eerst sinds 2004 dat het Nederlands team centrale trainingen houdt voor de volledige selectie. In het Olympisch jaar verbleef Oranje destijds in janauri en februari 2004 ruim een week op Curaçao, waar onder leiding van coaches Robert Eenhoorn en Davey Johnson onder meer twee wedstrijden werden gespeeld.

Tijdens het verblijf op Curaçao speelt Nederland in ieder geval twee oefenwedstrijden tegen het nationale team van Curaçao. De wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober in het Tio Daou Ballpark. Voorafgaand aan deze twee oefenduels speelt het nationale team van Curaçao op zaterdag 5, maandag 7 en dinsdag 8 oktober drie oefenwedstrijden tegen Dallas Baptist University, dat van 4 tot en met 9 oktober op Curaçao verblijft.

Dallas Regional

DPU Patriots kwam dit seizoen één overwinning tekort om zich voor de tweede keer in de historie van de universiteit te plaatsen voor de NCAA Super Regionals. In de finale van de Dallas Regional werd in juni van dit jaar de beslissende wedstrijd verloren van Virginia Commonwealth. Het team van hoofdcoach Dan Heefner won dit seizoen 46 wedstrijden, het hoogste voor DPU Patriots in de Division I ooit.

Voor het team van Curaçao heeft manager Raymond van Gurp 37 spelers geselecteerd, waarvan zestien van Sta. Maria Pirates. Wild Cats vaardigt tien spelers af. De over spelers komen van Royal Scorpions Mr. Baseball (5), Sta. Rosa Indians (4), Groot Kwartier Stars (1) en Marchena Braves (1).

Nieuwe namen

Catcher Ramiro Balentina is één van de spelers in de nationale ploeg van Curaçao.

Catcher Ramiro Balentina is één van de spelers in de nationale ploeg van Curaçao.
Foto: © Rob Jelsma

Het team bestaat grotendeels uit spelers die dit jaar ook voor Curaçao uitkwamen tijdens het World Port Tournament. Eén van de nieuwe namen is binnenvelder Rhiency Imperator, die eerder in Nederland honkbalde voor Robur’58, Almere’90 en Tex Town Tigers. Anders spelers zijn Jonathan Balentina, Rafael Jozefa en Shurendell Mujica, die eerder al uitkwamen voor het Nederlands team. De selectie van het Nederlands Koninkrijksteam voor de Premier 12 wordt later bekendgemaakt.

Na afloop van de trainingsstage van het Nederlands team blijven de Curaçaose honkballers achter om onder leiding van coaches Ben Thijssen en Hensley Meulens te trainen. De honkballers van Aruba trainen tot aan het vertrek naar Taiwan op hun eigen eiland onder leiding van Eugene Kingsale. De overige honkballers keren na 19 oktober terug naar Nederland om zich onder leiding van Steve Janssen in Hoofddorp voor te bereiden op de Premier 12.

Oefenwedstrijden

Het Nederlands team vertrekt op vrijdag 30 oktober naar Taiwan voor het laatste deel van de voorbereiding. In Taiwan worden op woensdag 4, vrijdag 6 en zaterdag 7 november nog drie oefenwedstrijden gespeeld. Op 4 november treft het Nederlands Koninkrijksteam een lokaal Taiwanees team. vrijdag 6 en zaterdag 7 november speelt Nederland tegen teams uit poule B van de Premier 12. De tegenstanders worden later bepaald.

De Premier 12 gaat op zondag 8 november in het Japanse Sapporo Dome van start met een wedstrijd tussen Japan en Zuid-Korea. Nederland speelt een dag later de eerste wedstrijd van het toernooi in Chinese Taipei als de formatie van manager Hensley Meulens het in het Intercontinental Stadium opneemt tegen de gastheer.

Selectie Curaçao

Pitchers (14):
Rodien Albertus (Sta. Maria Pirates), Sherwenne Antersijn (Royal Scorpions Mr. Baseball), Sidney Antonia (Wild Cats), Jonathan Balentina (Sta. Maria Pirates), Roderick Eustatius (Sta. Maria Pirates), Claycandy Hariquez (Sta. Maria Pirates), Raydel Isabella (Sta. Maria Pirates), Ramses Jamanika (Sta. Rosa Indians), Marvin Lodowica (Sta. Rosa Indians), Ruderly Manuel (Wild Cats), Richenne Martina (Royal Scorpions Mr. Baseball), Evenon Martis (Sta. Maria Pirates), Carol De Palm (Wild Cats) en Johan Rifaela (Sta. Maria Pirates)

Catchers (3):
Ramiro Balentina (Sta. Maria Pirates), Reangelo Beaumont (Wild Cats) en Ulrich Snijders (Sta. Maria Pirates)

Binnenvelders (10):
Johannes Gregorius (Sta. Maria Pirates), Raywendley van Gurp (Sta. Maria Pirates), Ryhan Ilario (Royal Scorpions Mr. Baseball), Rhiency Imperator (Royal Scorpions Mr. Baseball), Ardley Jansen (Wild Cats), Rafael Jozefa (Sta. Rosa Indians), Sorick Liberia (Sta. Rosa Indians), Edinho Meyer (Royal Scorpions Mr. Baseball), Shurendell Mujica (Wild Cats) en Kelvin Silvanie (Sta. Maria Pirates)

Buitenvelders (8):
Quincy Ascencion (Sta. Maria Pirates), Levi Carolus (Wild Cats), Rojean Cleofa (Wild Cats), Gurtney Doran (Sta. Maria Pirates), Reyhan Fecunda (Groot Kwartier Stars), Dennis Gustina (Sta. Maria Pirates), Christepher Obispo (Wild Cats) en Luis Veloz (Marchena Braves)

Aangewezen slagman (2):
Djionny Joubert (Sta. Maria Pirates) en Randolph Kirindongo (Wild Cats)

Technische staf:
Raymond van Gurp (Sta. Maria Pirates) – manager
Ramsey Betorina (Sta. Maria Pirates) – coach
Sendley Reina (Sta. Rosa Indians) – coach
Mayron Wijman (Wild Cats) – coach
Richard Obispo (Sta. Maria Pirates) – coach
Sigmund Thode (Groot Kwartier Stars) – coach
Roberto Merieles (Sta. Maria Pirates) – coach
Robert Duncan – fysiotherapeut

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page