Coaching staf voor Nederlands team compleet

Na Calvin Maduro keert ook Lester Victoria terug bij het Nederlands team. De voormalig profhonkballer van Curaçao is aangesteld als één van de twee scouts voor de Premier 12. De andere scout bij het Koninkrijksteam is Bernie Beckman. Evert-Jan ’t Hoen keert voor de Premier 12 niet terug als coach bij Oranje.

Lester Victoria, die drie seizoenen onder contract stond van  Minnesota Twins, was in 2001 en 2002 als pitcher actief voor het Nederlands team. Met Oranje nam hij onder meer deel aan het wereldkampioenschap van 2001. In de aanloop naar dit seizoen trainde hij, met onder meer Ben Thijssen, al de internationals op Curaçao. Nu is Victoria ook toegevoegd aan de begeleidingsstaf van het Koninkrijksteam.

De coaching staf voor de Premier 12 wordt aangevoerd door manager Hensley Meulens. Hij wordt komende maand begeleid door zes coaches: Steve Janssen (bench-coach), Sidney de Jong (hitting-coach), Mike Hartley (pitching-coach), Ben Thijssen (derde honk coach), Wim Martinus (eerste honk coach) en nieuwkomer Calvin Maduro (bullpen coach).

Eerste klus

Bij het Nederlands team maakt Evert-Jan ’t Hoen geen deel meer uit van de coaching staf. De succesvolle hoofdcoach van landskampioen Curaçao Neptunus werd in april 2013 voor het eerst als coach voor Oranje aangesteld. Tijdens het afgelopen World Port Tournament fungeerde ’t Hoen nog als eerste honkcoach.

Bernie Beckman en Lester Victoria reizen mee naar Taiwan als scout. Beckman werd vorig jaar juni in de aanloop naar het Europees kampioenschap al aangesteld als scout. Voor de 38-jarige Victoria wordt het zijn eerste klus als scout bij Oranje. De voormalig profhonkballer van Curaçao is momenteel ook in dienst als scout voor de Amerikaanse proforganisatie Minnesota Twins.

Volledige begeleidingsstaf

De volledige begeleidingsstaf van het Nederlands team bestaat komende maand uit vijftien personen. De Premier 12 wordt gehouden van zondag 8 tot en met zaterdag 21 november. Nederland start het toernooi op maandag 9 november met een wedstrijd tegen Chinese Taipei.

Manager: Hensley Meulens
Bench coach: Steve Janssen
Hitting coach: Sidney de Jong
Pitching coach: Mike Hartley
Bullpen coach: Calvin Maduro
Derde honkcoach: Ben Thijssen
Eerste honkcoach: Wim Martinus
Travel manager: Peter Meijers
Equipment manager: Tom Meiresonne
Athletic trainer: Rob Tamminga
Delegation head: Gijs Selderijk
Press officer: Seb Visser
Trainer: Pepijn van Ingen
Scout: Bernie Beckman
Scout: Lester Victoria

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page