Pitcher Floranus weg bij Baltimore Orioles

Baltimore Orioles heeft het contract met de rechtshandige Wendell Floranus verbroken. De twintigjarige pitcher van Curaçao, die vorig jaar nog uitkwam voor het Nederlands team, kwam vier jaar uit voor de Amerikaanse proforganisatie.

Wendell Floranus tekende op 2 augustus 2011 een profcontract bij Baltimore Orioles en maakte zijn debuut als profhonkballer op 5 juni 2012 voor het Rookie League-team van deze club in de Dominicaanse zomercompetitie.

De hardgooiende rechtshandige startend pitcher speelde in de Dominicaanse Republiek twee sterke seizoenen met 84 strikeouts in 29 wedstrijden. Het seizoen 2013 sloot hij zelfs af met een verdiende puntengemiddelde van 1.51.

Overgeheveld

Na een goede start in 2014 in opnieuw de Dominicaanse zomercompetitie werd Floranus na vier wedstrijden op 20 juni overgeheveld naar het Rookie League-team in de Amerikaanse Gulf Coast League. Voor dit team speelde hij, verspreid over de seizoenen 2014 en 2015, nog eens 29 wedstrijden.

Afgelopen seizoen kwam Floranus tot twintig keer drie slag en acht keer vier wijd in 25 2/3 inning. Hij eindigde zijn seizoen met een verdiende puntengemiddelde van 1.75. Niettemin zag Baltimore Orioles geen toekomst meer voor zich met de pitcher van Curaçao en werd het contract op 29 september verbroken.

Europese titel

Floranus is één van de elf spelers waarvan eind vorige maand het contract is ontbonden door Baltimore Orioles. De twintigjarige pitcher van Curaçao maakte deel uit van het Nederlands team, die vorig jaar in Praag de Europese titel heroverde. In de Tsjechische hoofdstad kwam Floranus alleen in actie in de wedstrijd tegen Spanje. Nederland won in 6 1/2 innings met 19-7 en Floranus gooide de laatste drie puntloze innings met twee keer drie slag en twee keer vier wijd.

Eerder kwam Floranus ook al uit voor Oranje in de voorbereiding op de World Baseball Classic van 2013 en tijdens het France International Baseball Tournament in Sénart.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page