Curaçao wint serie van DBU Patriots

Een selectie van spelers uit de Curaçaose AA-competitie heeft de vriendschappelijke serie tegen Dallas Baptist University gewonnen. Curaçao won één wedstrijd en speelde tweemaal gelijk. Komende week speelt de selectie vam manager Raymond van Gurp nog twee oefenwedstrijden tegen het Nederlands team.

Het honkbalteam van Dallas Baptist University keert na een verblijf van vijf dagen vandaag terug naar de Verenigde Staten. De afgelopen week verbleven de Amerikaanse honkballers op Curaçao, waar zij clinics gaven aan kinderen en verschillende liefdadigheidsinstellingen bezochten.

De trip maakte deel uit van het Dallas Baptist University Global Sports Mission Initiative om mensen bekend te maken met het baptisme. Het is de derde keer dat een honkbalteam van DBU naar het buitenland is gegaan om het geloof te verspreiden. Eerder bezocht een universiteitsteam Guatemala (2007) en de Dominicaanse Republiek (2011).

Kopa Kòrsou

Onderdeel van de trip was een serie van drie vriendschappelijke wedstrijden tegen een selectie met spelers uit de lokale competitie van Curaçao. Twee van die wedstrijden uit de serie, omgedoopt tot de Kopa Kòrsou, eindigde in een gelijkspel. In een ander duel stapte Curaçao als winnaar van het veld.

In het eerste duel werden de honkballers van Curaçao maandagavond zes innings lang puntloos gehouden. In de vierde inning sloeg Matt Duce met een tweehonkslag twee punten over de thuisplaat om DPU Patriots op voorsprong te brengen. Curaçao voorkwam een nederlaag toen de ploeg in de zevende inning op gelijke hoogte kwam. In het restant van de wedstrijd werd door beide teams niet meer gescoord.

Eerste winst

Raywendley van Gurp in actie voor Curaçao.

Raywendley van Gurp in actie voor Curaçao.
Foto: © Rob Jelsma

Woensdagavond begon de Curaçaose AA-selectie, met voornamelijk spelers van finalisten Sta. Maria Pirates en Wild Cats, in het Tio Daou Ballpark een stuk aanvallender. Nadat de ploeg al kansen had gekregen in de eerste twee innings kwam de thuisploeg in de vierde inning met onder meer een tweepunten-homerun op een 3-0 voorsprong. In de achtste inning bracht Curaçao de eindstand op 4-0, waarmee de eerste winst een feit was.

Ook in de laatste wedstrijd uit de vriendschappelijke serie verloor Curaçao gisteravond niet. Ondanks vijf strikeouts in de eerste drie innings van de Amerikaanse pitcher Colin Poche kwam Curaçao donderdagavond opnieuw op voorsprong. Nu na een punt in de eerste inning. Via nog eens twee punten in de vijfde inning liepen de honkballers van Curaçao zelfs uit naar 3-0.

Rally

In de achtste inning kantelde DBU Patriots echter de wedstrijd via een rally met onder meer drie tweehonkslagen. Hierdoor liepen maar liefst zeven Amerikaanse honkballers binnen en leek de wedstrijd beslist. Curaçao kwam niettemin knap terug. In de negende en laatste slagbeurt scoorde de ploeg van manager Raymond van Gurp viermaal om de wedstrijd voor de tweede keer deze serie met een gelijkspel te eindigen: 7-7.

Volgende week vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober speelt de selectie van Curaçao nog twee oefenwedstrijden in het Tio Daou Ballpark. Dan is het Nederlands Koninkrijksteam de tegenstander. De ploeg van manager Hensley Meulens bereidt zich van zondag 11 tot en met maandag 19 oktober door middel van een trainingsstage op Curaçao voor op de Premier 12. Aansluitend spelen Sta. Maria Pirates en Wild Cats vanaf dinsdag 20 oktober de best-of-seven om het kampioenschap van Curaçao.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page