Kingsale en Rodriguez mee met Team Europe

Eugene Kingsale en Ivan Rodriguez zijn toegevoegd aan de coaching staf voor het Europese team, dat volgende maand voor het eerst van start gaat tijdens de Asia Winter League in Taiwan. Kingsale was vorig jaar ook al als coach verbonden aan het Nederlands Koninkrijksteam voor het wereldkampioenschap voor spelers onder de 21 jaar.

De World Baseball Softball Confederation (WBSC) maakte vandaag in de Italiaanse hoofdstad Rome bekend welke coaches het Europese team in Taiwan gaan leiden. De manager van het Europese team, dat wordt samengesteld uit talentvolle spelers uit de Europese competities, wordt de Italiaan Gilberto Gerali. De manager van Parma was eerder al bench-coach voor de Italiaanse nationale ploeg.

Als pitching-coach is Renny Duarte aangewezen. De voormalig profpitcher is tevens verbonden aan de Spaanse nationale ploeg. De Arubaan Eugene Kingsale reist als hitting-coach mee naar de Asia Winter League. Ivan Rodriguez, die in 2013 en 2014 als coach voor Mr.Cocker HCAW actief was in de Nederlandse hoofdklasse, gaat mee als infield coördinator.

Nederlandse spelers

Eerder liet de honbalbond KNBSB al weten geen Nederlandse spelers af te vaardigen naar de Asia Winter League, omdat de competitie niet paste binnen het drukke winterprogramma van het AAA-team. Ook zijn diverse spelers in verband met collegeverplichtingen niet beschikbaar. Op een later moment wordt door de WBSC de selectie van 28 spelers bekendgemaakt.

“Het is een eer om als eerste Team Europe welkom te heten”, liet commissioner Wu Chih Yang van de organiserende Chinese Professional Baseball League (CPBL) vandaag alvast via een videoboodschap weten. “Ik was zeer onder de indruk van het Europese team tijdens de Global Baseball Match in maart in Tokyo. En ik ben erg dankbaar voor de hulp van de WBSC bij de samenstelling van een Jong Europa, dat deel gaat nemen aan onze wintercompetitie.”

Belangrijk

De deelname van een Europees team aan de Asia Winter League is opnieuw een stap voorwaarts volgens WBSC-voorzitter Riccardo Fraccari. “De aankondiging door Tokyo 2020 was heel belangrijk voor ons. Maar er is nog steeds veel werk te verzetten”, aldus Fraccari vandaag tijdens de bijeenkomst in Rome. “Het Internationaal Olympisch Comité stuurt nu waarnemers naar honkbal- en softbalevenementen. We moeten zorgen dat we goed voor de dag komen.”

Fraccari: “Het Olympisch programma in 2020 halen, zou een enorme prestatie zijn. Maar ons uiteindelijke doel is om ook in de toekomst deel uit te blijven maken van het programma. Als wij erin slagen om honkbal en softbal nog mondialer te maken, maken we een grotere kans om van toegevoegde waarde te zijn voor de Olympische beweging.”

Goede aanzet

De eerste editie van de Premier 12 is daarvoor volgens Fraccari een goede aanzet. Maar ook de deelname van het Europese team aan de Asia Winter League kan daaraan bijdragen. De Asia Winter League begint aan zijn derde editie. Nadat eerder in 2012 al de Dominicaanse Republiek als niet-Aziatisch team had deelgenomen, is het nu de beurt aan Europa. De competitie, die op maandag 23 november van start gaat, brengt verder de grootste talenten op het veld uit de Taiwanese, Zuid-Koreaanse en Japanse competities.

De bijeenkomst van vandaag in Rome werd bijgewoond door onder meer Stanley Kao, de Taiwanese ambassadeur in Rome, en Roberto Fabbricini van het Italiaanse Olympisch Comité.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page